TIOR

Despre debarale

Atunci când stabileşti criteriile de organizare într-un spaţiu de depozitare, totul se transformă în întrebări. Cum organizezi debaraua? Tot punându-ţi întrebări care să te ajute să stabileşti care este ordinea cea mai eficientă pentru lucrurile depozitate aici şi care sunt cele mai potrivite recipiente şi sisteme de organizare.

 

Cum se deschide uşa?

 

În funcţie de felul în care se deschide uşa vei şti pe care dintre pereţi să aşezi rafturile şi la ce înălţime, precum şi cât de late pot fi acestea. De asemenea, trebuie să ştii că ideal ar fi ca uşile deparalei să fie culisante sau pliante, pentru a eficientiza spaţiul şi pentru a nu încurca traficul din bucătărie.

 

Este suficientă lumină?

 

Chiar şi spaţiile de depozitare trebuie iluminate din plin, pentru ca ţie să îţi fie uşor să găseşti orice ai căuta acolo şi să observi la fel de uşor dacă vreuna dintre conserve nu stă bine, dacă se umezesc pereţii sau orice altă eventuală problemă.

 

Există acces şi la cele mai înalte rafturi?

 

Pentru ca un spaţiu de depozitare cum sunt debaralele să fie cu adevărat eficient, trebuie să fie exploatat la maximum orice spaţiu. Aşadar, rafturile trebuie să meargă până sus de tot. Desigur, va trebuie să te asiguri şi că poţi ajunge oricând la obiectele depozitate pe cele mai înalte rafturi. Aşadar, va fi bine să ţii în debara şi o scară sau numai un scăunel din cele cu trepte, care te înalţă suficient de mult pentru a putea apuca borcanul cu magiun de prune făcut toamna trecută.

 

Se încadrează în activitatea de bucătărie?

 

Dacă umpli la maximum debaraua aceasta, vei eficientiza activitatea din bucătărie sau drumurile până la debara şi înapoi mai mult te încurcă? Stabileşte foarte scopul debaralei şi tipul de produse depozitate aici. Chiar dacă majoritatea persoanelor folosesc debaraua pentru depozitarea de produse alimentare neperisabile sau cu o durabilitate mai mare, tu vei putea depozita aici şi cutii cu cine-ştie-ce suveniruri, tigăi sau încălţămintea neadecvată pentru diferite sezoane.

 

Cum faci să fie totul vizibil?

 

Optează pentru rafturi nu foarte late, dar cât mai lungi şi de înălţimi diferite, pentru a putea pune aici borcane, sticle, cutii şi recipiente de diferite circumferinţe şi înălţimi. Alege recipiente transparente şi nu piti obiectele mărunte în spatele celor mai voluminoase, ci organizează-le pe toate într-o cutie cuprinzătoare unde să ai etichete pentru cele depozitate.

 

Este nevoie de suporturi speciale?

 

Răspunsul la această întrebare îl vei afla numai după ce te hotărăşti ce anume depozitezi aici. De exemplu, dacă aici va fi locul sticlelor de vin, vei avea nevoie de un suport din lemn, unde acestea să fie în siguranţă.

 

Sunt utilizate toate suprafeţele?

 

Spaţiul din debara este cu adevărat eficient atunci când sunt folosite chiar toate suprafeţele, adică inclusiv pereţii şi muchiile rafturilor: aici vei avea diferite tipuri de agăţători pentru prosoapele de bucătărie, mănuşile de copt şi şort.

 

Mai multe despre organizarea spaţiilor de depozitare vei găsi aici

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI