TIOR

Despre casele dezordonate

Artiştii, în general, trăiesc în spaţii foarte aglomerate şi/sau foarte dezordonate. Cum se explică fenomenul aglomerării mediului de trai? În primul rând, trebuie spus că există şi artişti care au minţile atât de pline de idei sau de aglomerate încât au nevoie de un mediu de lucru şi de o locuinţă cât mai ordonate şi mai libere. În al doilea rând, trebuie spus şi că ceea ce unei persoane i se pare expresia pură a haosului este, pentru o altă persoană, ordinea naturală a lucrurilor şi singura reţetă în funcţie de care îşi poate găsi lucrurile.

 

Inspiraţia vine din haos.

 

Unii se pot simţi inspiraţi şi privind atent un bec aprins sau un perete alb. Totuşi, acest exerciţiu nu poate da roade de prea multe ori. Adesea, pentru ca muzele să îşi ofere darurile, este nevoie de un decor cât mai complex, care să conţină mai multe culori, obiecte din diferite momente ale vieţii artistului (reprezentative pentru acesta), poate chiar şi diferite muzici de fundal şi aşa mai departe. Trebuie stimulate cât mai multe simţuri în cât mai multe feluri.

 

Geniul se naşte în aglomeraţie.

 

Ai mai auzit diferite variante ale ideii că de la geniu la nebunie nu este decât un pas, nu-i aşa? Şi, de altfel, nu este nimic mai adevărat: adesea, artiştii şi geniile (fără să fie în mod necesar două categorii diferite de oameni) par de-a dreptul duşi în ochii oamenilor de rând. Şi ce dacă atelierul artistului arată ca rezultatul unui tsunami? Talentul trebuie provocat, iar acest lucru nu se poate întâmpla într-o ordine stearpă.

 

Nu există proces creator ordonat.

 

Chiar este atât de simplu: nu poţi crea ceva într-o ordine perfectă. La un moment dat, uneltele tot se vor amesteca între ele, tot vor apărea materiale de care nu ai nevoie, dar pe care le-ai considerat utile, tot vor apărea resturi din diferite materiale (vospele, şabloane, hârtii, cârpe etc).

 

Nu ai cum să îţi desfăşori activitatea creatoare într-o rutină care să îţi limiteze acţiunile în aşa fel încât să menţii ordinea fără a-ţi sabota lucrările artistice şi fluxul şi cursivitatea mişcărilor şi a ideilor pe care vrei să le modelezi în obiecte sau imagini.

 

A face curat sau a nu face? - aceasta-i întrebarea.

 

Potrivit Freshome.com, s-a dovedit că artiştii sunt mai inspiraţi şi mai bine dispuşi într-un spaţiu plin de tot felul de lucruri – majoritatea persoanelor vor percepe acel spaţiu ca foarte dezordonat sau foarte aglomerat. În acelaşi timp, studiile au arătat şi că persoanele mai ordonate au un stil alimentar şi un ritm de viaţă mai sănătoase.

 

Aşadar, în funcţie de priorităţile tale, după ce procesul creator s-a încheiat, vei face ordine sau nu. Vrei să fii în continuare inspirat(ă) sau vrei să iei o pauză pentru a-ţi limpezi mintea şi a îngriji acest templu care-ţi serveşte drept trup?

 

În concluzie, dacă eşti artist sau trăieşti cu unul, va trebui să te obişnuieşti cu ideea că cel puţin un colţ al casei tale va fi întotdeauna dezordonat.

 

Sursa foto: freshome.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.36 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI