TIOR

Despre alegerea culorilor intr-o casa

Poate una dintre cele mai dificile dileme privind amenajarea locuinţei, alegerea culorii este una dintre primele etape care trebuie urmărite. Amenajarea locuinţei trebuie privită şi ca un întreg, dar şi secvenţial: gândeşte-te întâi cum vrei să arate casa ta per ansamblu, dar acordă chiar mai multă atenţie fiecărei încăperi în parte.

 

Poţi începe cu alegerea unei culori pentru fiecare încăpere.

 

Totul depinde de tine şi de spaţiul disponibil – aceasta este prima regulă pe care trebuie să ţi-o aminteşti indiferent de ce îţi spune mătuşa, de sfaturile designerului sau de ce ţi-au prezis astrele. Dacă îţi place să fii o persoană organizată şi nu ai niciun indiciu de unde să începi, acesta este primul pas: alege câte un stil pentru fiecare încăpere (fie el şi cel eclectic, care este o combinaţie de stiluri), apoi alege câte o culoare potrivită scopului camerei şi stilului ales.

 

Apoi alege o nuanţă care să completeze culoarea aleasă şi următorul pas este să mergi la vânătoare de mobilier şi accesorii în funcţie de parametrii cromatici stabiliţi. Totuşi, aminteşte-ţi că adesea socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din târg, aşteaptă-te să nu găseşti exact nuanţa la care ai visat.

 

Poţi începe prin asocierea unui obiect fiecărei încăperi.

 

Adesea, este recomandat să porneşti amenajarea unei camere de la un element-cheie: dacă ai văzut un model de tapet care îţi place, dacă ai un obiect de artă, o piesă de mobilier sau un accesoriu (un covor, de exemplu) pe care vrei să le aşezi într-o cameră anume, poţi porni amenajarea de la aceste elemente. În funcţie de culorile pe care le au aceste obiecte, poţi „croşeta“ ulterior aspectul întregii camere.

 

De exemplu, ai un tablou măricel care îţi place foarte mult şi despre care crezi că s-ar potrivi în dining sau în living. Stabileşte-i poziţia, apoi încearcă să găseşti obiecte care să aibă nuanţele în care este zugrăvit tabloul.

 

Poţi să ignori trendul.

 

Nu contează ce este la modă decât dacă se potriveşte şi gusturilor tale. Gândeşte-te că moda se schimbă în fiecare an şi că tu, cel mai probabil, nu vei redecora întreaga locuinţă cu aceeaşi frecvenţă ca schimbarea trendului. Îl poţi ignora pur şi simplu, pentru a alege culori şi texturi care te mulţumesc şi te vor ajuta pe tine de-a lungul anilor să vii acasă şi să te simţi ca acasă.

 

Cât despre culorile neutre...

 

Dacă eşti un fan al culorilor neutre totul va fi foarte uşor pentru tine. Acestea nu trebuie să fie tema camerelor, acestea se combină foarte uşor cu orice nuanţă de culoare. Aşadar, dacă îţi place o anumită culoare neutră şi vrei să ai camere moderne şi frumuşele, dar şi cu personalitate, încearcă să alegi finisajele şi zugrăveala în nuanţele corespunzătoare, apoi condimentează cu decoraţiuni în diferite culori. Te poţi ghida după ultimele două imagini din galeria foto.

 

Când vine vremea să treci la fapte, achiziţionează întâi mobilierul şi accesoriile şi abia apoi zugrăveşte în nuanţa optimă obiectelor cumpărate. 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.39 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI