TIOR

Designul de calitate se ascunde in detalii

Pentru ca locuinţa ta să arate ireproşabil trebuie să te gândeşti la toate detaliile înainte de a lua o hotărâre şi a face o investiţie, căci într-adevăr detaliile contează. Cele mai discrete mărunţişuri pot părea fără semnificaţie, dar tocmai acestea contează cel mai mult: felul în care sunt lucrate canturile, nuanţa exactă a finisajelor, a mobilierului şi a decoraţiunilor, mânerele de la dulapuri, modelele clanţelor şi ale bateriilor de la chiuvete etc.

 

Dacă ai nevoie de câteva idei după care să te ghidezi, poate îţi vor fi de folos rândurile ce urmează...

 

Criteriile clasice

 

Clasicul este adesea fratele previzibilului. Totuşi, într-o locuinţă nu este nimic rău ca designul să fie previzibil: acest lucru oferă un oarecare confort moral şi face acea locuinţă să fie mai primitoare. De exemplu, dacă urmăreşti stilul clasic, va trebui să ţii foarte mult cont de principiile simetriei.

 

De asemenea, dacă îţi doreşti ca interiorul locuinţei tale să aibă un aspect clasic, va trebui să alegi cu atenţie culorile pe care le vei folosi pentru decorarea casei: albul va trebui să fie păstos (să fie albul laptelui şi, deci, să aibă o tentă caldă), obiectele din lemn trebuie să aibă o nuanţă cât mai caldă, iar pastelurile sunt prietenele tale.

 

Texturile reprezintă încă un lucru căruia trebuie să îi acorzi atenţie: vei opta pentru materiale de calitate, pentru lemn masiv sau detalii din lemn vopsit, textile grele (bumbac, in, catifea etc), iar spaţiile de depozitare vor fi toate închise. Totul va fi închis, discret, secretos şi decent.

 

Criteriile moderne

 

Dacă preferi ca locuinţa ta să aibă un aer modern, atunci va trebui ca toate lucrurile pe care le alegi pentru a o decora să insufle acelaşi aer. Recomandat este să îţi accesorizezi casa cu obiecte de artă reprezentative stilului pe care l-ai ales: picturi, fotografii sau sculpturi.

 

Până la accesorii, totuşi, va trebui să te ocupi de finisaje şi de mobilier. În privinţa finisajelor ştii deja că este recomandat să le alegi pe cele mai simple şi podele deschise la culoare. Ai putea opta pentru picturi murale în locul tablourilor, dar numai dacă mobilierul este cel mai simplu cu putinţă.

 

În privinţa mobilierului, ştii deja că trebuie să fie şi el, asemeni finisajelor, cât mai simplu. Însă întotdeauna va fi loc pentru accesorii: pernuţe decorative şi/sau huse pentru canapele, fotolii şi paturi, mânere cu diferite inserţii pentru dulapuri, piese de mobilier create din materiale diferite şi cu texturi diferite (dulapuri cu uşi din sticlă transparentă şi uşi din sticlă mată, de exemplu). Joacă-te cu diferite materiale şi diferite stiluri pentru a obţine propria reţetă de stil modern.

 

Nu în ultimul rând, corpurile de iluminat şi accesoriile pentru ferestre trebuie să fie în pas cu vremea în care trăieşti şi cu stilul pe care vrei să îl acorzi locuinţei tale.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.23 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI