TIOR

Delimitarea spatiului, fara pereti

Chiar şi în locuinţele de tip open space este necesară delimitarea zonelor cu obiective diferite, dar cum faci acest lucru fără a transforma totul în closed space? Cum delimitezi zonele dintr-o locuinţă fără să te foloseşti de pereţi? Nu, nici măcar de pereţi mobili, nici măcar până la jumătate...

 

Schimbare de nivel

 

Dacă faci astfel de modificări în interiorul unui apartament, va trebui să ai mare grijă la modul în care vei face diferenţa de nivel şi la materialele folosite pentru umplerea acestui spaţiu. Pentru a face trecerea de la un nivel la altul vei putea folosi scări, rampe şi tobogane, în funcţie de cât de haioasă îţi doreşti să fie locuinţa şi, desigur, în funcţie de bugetul disponibil pentru această modificare.

 

Decorarea tavanului

 

Pentru a delimita o anumită zonă de restul casei de poţi folosi şi de elemente decorative pentru tavan şi pereţi: poţi zugrăvi cu o altă culoare, poţi tapeta aceste suprafeţe sau le poţi placa folosind piatră naturală, lemn sau cărămizi.

 

De asemenea, poţi folosi corpuri de iluminat pentru a servi celor trei scopuri: iluminarea camerei, decorarea tavanului şi delimitarea spaţiului alocat unor anumite activităţi. De exemplu, un candelabru voluminos va crea impresia unui cerc al cărui centru îl reprezintă; efectul va fi cu atât mai puternic dacă vei aşeza şi mobilierul în cerc sau în semicerc.

 

Panouri transparente

 

Nu te poţi folosi de pereţi pentru delimitarea spaţiului alocat fiecărei „camere”, dar te poţi folosi de cortine pe şine sau de panouri (mobile ori ba), mai mult sau mai puţin transparente. De exemplu, vei putea alege o ramă metalică pe care să o umpli cu mai multe cuburi de diferite dimensiuni, din lemn, fixate la diferite înălţimi, aşa încât să nu elimine în totalitate vizibilitatea către cealaltă zonă – altfel nu ar mai fi open space.

 

De asemenea, de poţi folosi de panouri shoji (panouri din acelea japoneze), de panouri utilizate odinioară pentru schimbarea ţinutei şi protejarea trupului de priviri indiscrete sau de panouri fixe din sticlă (de un singur fel sau cu mai multe modele).

 

Decorarea podelelor

 

Pentru a marca faptul că anumiţi centrimetri pătraţi sunt dedicaţi unei anumite activităţi, te poţi folosi de covoare, dacă îţi doreşti ca toate podelele din casă să fie din acelaşi material. Dar ia în considerare şi varianta în care nu toată podeaua este din acelaşi material şi poţi delimita astfel diferitele spaţii: o parte cu parchet dintr-o culoare, o parte cu parchet din alt model sau altă culoare, o parte cu gresie, o parte cu mozaic. Totul depinde de gusturile tale.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.23 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI