TIOR

Decorul pentru un barbat

Camera amenajată pentru un bărbat nu va fi nici lipsită de culoare, nici lipsită de stil, ci va trebui, la fel ca orice cameră amenajată pentru cei dragi sau pentru tine însuţi, să poarte amprenta unei personalităţi. Iar în cazul unui bărbat, personalitatea este un concept complex şi, uneori, misterios, dar aparent simplu.

 

Aşadar, camerele respective trebuie adaptate în funcţi de bărbatul care le va locui şi de planurile acestuia pentru viitor. Dacă încăperea aceea va fi o aşa-numită peşteră a bărbăţiei („man cave”) va avea un aspect diferit decât atunci când încăperea va reprezenta culcuşul unui burlac pasional. Iar exemplele pot continua.

 

Culori intense

 

Nu trebuie să foloseşti în mod obligatoriu culori foarte vii sau prea deschise. Important este ca fiecare culoare folosită să fie cât mai intensă, să dea impresia de densitate şi de obiect autosuficient. În primele două imagini, de exemplu, vei vedea acest gen de culori (nuanţe ce par saturate), dar vei vedea şi obiecte care au culori mai deschise. Acestea din urmă nu vor ştirbi în niciun fel culorile acelea închise şi sobre, ci vor adăuga o notă personală reprezentativă pentru cel ce va locui în acea cameră.

 

Decorarea pereţilor

 

Despre decorarea pereţilor vei putea găsi mai multe recomandări generale aici, însă în cazul unui destinatar anume, şi aceste decoraţiuni trebuie adaptate în funcţie de ocupaţiile, preferinţele, stilul şi, să nu uităm, vârsta persoanei masculine ce va locui în camera respectivă.

 

Un adolescent sau un bărbat cu sufletul veşnic tânăr şi-ar putea dori abţibilduri mari sau afişe cu diferite evenimente sau personalităţi, însă un băiat sau un bărbat care preferă imaginile uşor misterioase va alege numai un tablou potrivit personalităţii sale şi, poate, câteva rafturi pentru decorarea pereţilor. Acest lucru îl vei putea observa şi dacă priveşti pozele din galeria foto de mai sus.

 

Tipul de mobilier

 

Poate că, de fapt, de aici ar fi trebuit să începem. Mobilierul sau, mai bine zis, tipul de mobilier ales pentru camera unui bărbat va putea avea diferite influenţe culturale sau artistice: poate fi utilizat mobilier tradiţional, elisabetan sau contemporan (sau specific unui alt stil de amenajări interioare) sau pot fi utilizate mai multe tipuri de mobilier pentru a se crea un aspect eclectic.

 

Totul depinde de preferinţele şi de stilul de viaţă al bărbatului care va locui în această cameră. Materialele, culorile, dimensiunile şi funcţionalităţile diferitelor piese de mobilier vor fi alese numai şi numai în funcţie de personalitatea complexă a bărbatului şi de diferitele sale resurse (venit, spaţiu, timp de căutare etc).

 

Sursa foto: urbanhomez.com, creatf.com, ext.homedepot.com, thegpod.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.28 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI