TIOR

Decoratiuni speciale pentru Craciun

Crăciunul este o perioadă specială din an, când totul trebuie să fie acordat cu această temă – chiar şi ţinutele şi decoraţiunile interioare. Totul se face „în spiritul Crăciunului”, chiar dacă eşti creştin practicant sau semi-ateu: orice se întâmplă are în sine o sămânţă de bucurie. 
 
În afară de curăţenia generală care se obişnuieşte a se face şi de împodobirea bradului (obicei împrumutat de la nemţi), ce alte decoraţiuni îţi mai doreşti să îţi înfrumuseţeze casa? 
 
Locuri etichetate 
 
Este un obicei drăguţ şi pentru când ai un număr mai mic de oameni ce se vor aşeza în jurul mesei fără taină, însă este chiar recomandat pentru atunci când ai mai mulţi oaspeţi: astfel nu se va mai certa nimeni pe locuri, ci se aşază fiecare acolo unde eticheta cu numele său îi indică. 
 
Poţi să îi personalizezi inelul pentru şervet sau să aşezi o crenguţă de brad care să poarte unul dintre acele post-it-uri unde să scrii frumos numele persoanei care trebuie să se aşeze pe acel loc. 
 
Tavă binedispusă 
 
Vopseşte una dintre tăvile care necesită o împrospătare cu vopsea neagră sau cafenie. Cu o bucată de cretă, scrie un mesaj simpatic pe ea, astfel încât să fie unul dintre primele obiecte care urează „Bun venit!” oaspeţilor tăi, le face un compliment unisex („Arăţi minunat astăzi!”) sau le doreşte un Crăciun fericit. 
 
Ghirlandă de hârtie 
 
În stilul ghirlandei cu lilieci despre care am discutat pentru Halloween vei crea o ghirlandă cu un mesaj simpatic de Crăciun sau cu desene haioase ce-ţi vor înveseli oaspeţii, mai ales dacă printre aceştia se numără şi copii. 
 
De asemenea, poţi crea ghirlande simpatice din hârtie pe care să o colorezi tu sau care să fie gata colorată – ghirlande în formă de brăduţi aliniaţi, de oameni ce joacă-ntr-o horă, de feţe zâmbitoare sau de fulgi de zăpadă: lasă-ţi imaginaţia să zburde până ce găseşti modelul ideal. 
 
Aranjamente florale 
 
Câteva floricele aşezate în mănunchiuri mici, în suporturi mici, în dreptul fiecărui invitat, ar da întregii mese o notă mai veselă şi mai energică. De altfel, ai putea ascunde chiar acolo eticheta cu numele. 
 
Nu uita nici de coroniţele din crengi de brad (sau din alt copac răşinos) aşezate grijuliu prin casă, de buchetul cu flori proaspete din living sau de etalarea ghivecelor cu plante de interior ce vor înveseli şi vor împrospăta camera. 
 
Linguri personalizate 
 
Fă-i fiecărei linguri câte un model pe codiţă: îl poţi desena cu acrilice, poţi înmuia coada în vopsea simplă (pe care o poţi lăsa ca atare sau o poţi modela sau desena ulterior) sau poţi grava câte un model pe fiecare coadă de lingură, daca ai instrumentele necesare. 
 
Borcănele personalizate pentru candele 
 
Lumina de Crăciun trebuie să fie şi ea personalizată: chiar dacă în ultima vreme a început să fie la modă să îţi ornezi ferestrele cu ghirlande luminoase (cu sau fără model prefabricat), este mult mai plăcută atmosfera ce se crează prin aprinderea câtorva lumânări, chiar dacă este şi lumina aprinsă.
 
Modelează câteva borcănele sau pahare pitice pe care nu le vei mai folosi ca atare şi aşează câte o lumânare din cele joase în fiecare borcănel personalizat. 
 
Crăciun fericit! 
 
Sursa foto: houzz.com. 
Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.26 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI