Decoratiuni interioare cu, despre si pentru caini

07-08-2014 / Blog amenajari locuinte

Îţi plac câinii destul de mult încât să ai unul? Alege mobilierul potrivit, adaptat prezenţei unui animal de companie, dar şi decoraţiunile şi ornamentele trebuie să ilustreze relaţia apropiată dintre membrii şi câinele familiei. Într-un final, o casă nu este acasă până nu ai un câine... 

 

Tablouri cu câini

 

Figurile câinilor sunt cel puţin la fel de expresive ca cele ale oamenilor. De aceea, tablourile cu câini, indiferent că sunt tablouri pictate, colaje sau fotografii înrămate, sunt, de fiecare dată, impresionante. Alege un tablou cu un câine – tabloul nu poate fi decât frumos, dacă are un căţel între ramele sale. Până la urmă, nu mai bine ai alege chiar un tablou cu portretul câinelui tău?

 

În perioada Victoriană (începul secolului al XIX-lea), a început "trendul" tablourilor cu câini. Sir Edwin Landsheer este cel care a iniţiat totul, pictând în mod obsersiv tablouri cu câini de diferite rase şi în diferite ipostaze.

 

Pentru locuinţa ta, poţi alege un tablou mare cu un singur câine, o pictură clasică în care sunt mai mulţi câini în diferite ipostaze (la vânătoare, la râu, dormind etc), un goblen cu aceeaşi temă sau un set de tablouri care au aceleaşi dimensiuni şi acelaşi stil, dar conţinut diferit.

 

Colecţii de statuete

 

Figurine în formă de câini se găsesc peste tot, care mai de care mai simpatice. Dacă preferi o anumită rasă şi crezi că nu vei găsi în comerţ ceea ce cauţi, contactează artiştii urbani, oamenii care se ocupă de artizanat. Vor fi mai mult decât fericiţi să îţi facă un căţel pe gustul rău, din rasa pe care o preferi, la dimensiunile pe care ţi le doreşti, din lemn, din metal, din plastilină, din polistiren, din... din orice!

 

Imprimeuri şi covoraşe cu model

 

Poţi alege şi huse, şi tapet, şi covoraşe cu modele de câini sau cu imprimeuri... canine. Cu urme de lăbuţe, cu amprente de nasuri de câini, cu siluete şi aşa mai departe. Trebuie numai să ai puţină răbdare să cauţi sau puţină îndemânare pentru a le crea chiar tu.

 

Pentru husele de perne, de scaune şi chiar şi pentru covoraşe poţi contacta artizanii care se ocupă de crearea de astfel de produse manual şi, deci, vor fi toate unicat. Acestea vor putea fi cusute sau croşetate. Mai trebuie numai să alegi modelul.

 

Pătuţul lui, o piesă de mobilier ce nu poate lipsi

 

În funcţie de mărimea câinelui tău vei alege şi pătuţul pe care îl vei aşeza în colţul lui preferat. Pătuţul poate fi cumpărat sau, asemeni oricărui alt lucru din casa ta, poate fi lucrat manual. Dintr-o valiză veche, de exemplu, poţi crea un fotoliu simpatic: îi pui picioare, o recondiţionezi (o tapisezi sau o vopseşti) şi pui înăuntru o pernuţă comodă pe care o vei acoperi cu diferite păturici pe care le vei schimba periodic pentru a le spăla – oricât de curat ar fi, un câine tot miroase a câine, şi nu este dintre cele mai plăcute miresme pe care ai vrea să le simţi în casă.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.