TIOR

Decoratiuni ca de toamna, dar nu inca

O parte din tine trebuie să fie întotdeauna pregătită pentru ceea ce urmează, în timp ce se bucură de ceea ce este. De aici şi ideea aceasta de amenajări de toamnă. Bucură-te de vară, ieşi la aer, mergi la plajă, deschide toate ferestrele, fă bulion, stai în hamac şi adu, încet, încet, toamna în casa ta, ca nu cumva să te ia prin surprindere când ea va veni de-adevăratelea. Doar ştii şi tu vorba ‘ceea: omul gospodar îşi face trăsură iarna şi sanie vara; trebuie să fii tot timpul cu un pas înaintea vremurilor.

 

Introdu detalii cărămizii.

 

Cărămiziul este o culoare specifică toamnei, dar care arată bine în interior în orice sezon. Dacă îţi plac lucrurile perfecte, finisate, atunci placarea unui perete cu cărămizi şi păstrarea acelui aspect brut nu ţi se potriveşte, dar poţi opta pentru variante mai puţin evidente. Poţi alege să vopseşti arcada din hol în cărămiziu, iar apoi, în living, vei aşeza câteva obiecte de decor în diferite nuanţe de portocaliu închis (cărămiziu, cupru, portocală deshidratată etc): tablouri care să aibă o paletă cromatică potrivită, pernuţe decorative, tăviţe, veioze etc.

 

Alege aranjamentele potrivite pentru vaze.

 

Dacă vrei ca întreaga ta locuinţă să anunţe venirea toamnei, atunci va trebui ca şi aranjamentele din vaze să fie potrivite. De exemplu, poţi aşeza în vaze câteva crenguţe ondulate sau câteva crenguţe de merişor printre care vei strecura flori de gerbera portocalie sau poţi pune în vază un aranjament atipic din crengi de copaci care au frunzele gata îngălbenite (să nu rupi crenguţele acestea din copacii din parcuri sau din păduri, ci numai din copacii tăi, dacă ai tu grădină).

 

Orientează-te către culorile calde.

 

Vara poate fi reprezentată ca o explozie de culori, iar din această explozie, toate culorile calde cu nuanţele lor se transferă şi primelor două luni de toamnă. Aşadar, dacă nu eşti un fan al portocaliului, te poţi orienta şi către nuanţe ale galbenului sau ale roşului.

 

Important este să alegi nuanţele potrivite: acestea trebuie să se potrivească între ele, să se completeze. Se poate ca, la un moment dat, să ajungi şi la nuanţe ale portocaliului, nu trebuie şă te superi pe ele, ci îmbrăţişează-le şi lasă-le să îţi înfrumuseţeze locuinţa.

 

Poţi alege şi nuanţe prăfuite sau pământii.

 

Pe lângă nuanţele culorilor calde, pentru decoraţiuni „tomnatice“ te mai poţi înclina şi către nuanţe prăfuite sau către nuanţe pământii. De exemplu, poţi alege ca unele elemente decorative să fie kaki sau oliv, ori de un albatru prăfuit. Cât despre nuanţele de maro, acestea vor fi întotdeauna bine venite în casa ta, nu-i aşa?

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.48 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI