TIOR

Decorarea peretilor: rolul faianţei

Nu este obligatoriu să alegi faianţă pentru decorarea exteriorului, pentru amenajarea băii sau pentru amenajarea bucătăriei. Totuşi, în unele locuri este necesar, aşa încât să protejezi pereţii de stropi; de exemplu, în dreptul chiuvetelor (cea de la bucătărie şi cea de la baie), în dreptul aragazului, în exterior, la baza pereţilor, în dreptul oricărui robinet etc. Trebuie să alegi şi tipul de "apărătoare" şi gata!

 

Dale rotunde

 

Dacă eşti o persoană dinamică şi veselă, cel mai probabil este să fii atrasă către formele rotunde sau rotunjite. Între dale, poţi alege ca materialul să fie la culoarea "naturală" (gri, beige, alb etc). De altfel, trebuie să iei în considerare o variantă multicoloră: dacă nu îţi poţi imagina cam cum va arăta, trage cu ochiul în galeria foto pe care ţi-am pregătit-o.

 

Bulinele colorate vor oferi coluţului unde vei folosi acest tip de dale un aer haios, energic, optimist. Aşadar, pe lângă faptul că, astfel, îţi vor fi protejaţi pereţii de murdărie, acest tip de decorare a pereţilor te va ajuta şi să menţii o stare de spirit pozitivă.

 

Dale metalice

 

Dalele metalice vor adăuga puţină strălucire acolo unde te aştepţi mai puţin: pe peretele din duş, în spatele hotei sau al şemineului, lângă chiuvetă şi aşa mai departe. De altfel, acestea pot fi mai lucioase sau mai puţin lucioase şi culoarea poate varia, în funcţie de materialul ales, bineînţeles: cupru, bronz, aluminiu, titan, inox etc.

 

Dale asortate

 

Acestea vor fi, cel mai probabil, realizate din ciment şi vor avea modele vegetale sau geometrizate, ori o combinaţie între cele două. De asemenea, stilul în care vor fi modelate poate varia de la victorian la mediteranean, la cubanez şi aşa mai departe.

 

Dacă îţi doreşti placări cu dale colorate şi uşor de colorat s-ar putea ca aceasta să fie cea mai potrivită variantă pentru tine.

 

Dale "interculturale"

 

Dalele "interculturale" sunt cele care imita stilul de amenajări interioare al unei culturi sau al alteia; de exemplu, în stilul marocan dalele au forme geometrizate şi se combină perfect între ele, în mod simetric şi repetitiv. Acestea pot fi colorate sau nu şi pot forma, dacă îţi doreşti, un soi de pictură cubistă: se descompune o imagine în figuri geometrice simple (de obicei, se folosesc triunghiuri şi patrulatere, însă în funcţie de stilul artistului, formele pot deriva) şi se crează o nouă imagine cu acestea.

 

Mozaic

 

Mozaicul poate conţine mesaje (încifrate sau nu) sau imagini diferite. În funcţie de gusturile tale şi de felul în care ţi-ai amenajat locuinţa, mozaicul poate avea mesaje, poate avea imagini complexe sau poate arăta numai ca o familie mare şi fericită de plăcuţe colorate, fără a avea o formă anume.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

903.71 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI