TIOR

Decorarea peretilor cu tot felul de modele

Pentru unele persoane, pereţii simpli (albi sau zugrăviţi într-o singură culoare) sunt mult prea banali şi trebuie decoraţi în plus. Tu cum ai proceda? Să presupunem că îţi doreşti ca pereţii casei tale să aibă, măcar în interior, măcar într-o cameră sau pe un hol, dacă nu în fiecare încăpere din casă, un model aparte.

 

Sau să presupunem cătocmai ţi-ai achiziţionat o locuinţă la gri sau că ai moştenit o locuinţă ce are nevoie de o reamenajare completă şi nu ştii de unde să începi: va trebui să alegi întâi modelele pentru mobilier, apoi culorile din cameră, culori în funcţie de care vei alege şi modul în care vor arăta pereţii şi, respectiv, dacă vor avea modele sau nu.

 

Cum le oferi un aspect aparte pereţilor tăi? Le poti agăţa „cercei” din tablouri sau fotografii ori alte soiuri de ornamente de agăţat sau le poţi imprima modele prim ştampilare, prin stencil, prin lipire sau prin desenare manuală. Vei alege tipul de accesorizare în funcţie de modelul pe care ţi-l doreşti şi de timpul pe care îl ai la dispoziţie numai pentru acest lucru.

 

Prin lipire...

 

Aceasta este, poate, cea mai uşoară modalitate de ornare a peretelui; te poţi orienta către tapet (pe care îl poti folosi pe o porţiune dintr-un perete, pe un perete întreg sau într-o cameră întreagă) sau către autocolanţi cu diferite modele, repetitive ori ba.

 

Prin ştampilare...

 

Ştampila o poţi cumpăra sau o poţi crea din lemn, burete sau polistiren decupat în forma pe care vrei să o imprimi în varul de pe peretele de ornat. Poţi folosi ca exemple imaginile 3 şi 4 din galeria foto. Asigură-te că ai încercat ştampila întâi pe o coală de hârtie şi apoi într-o zonă ferită a peretelui, pentru a verifica eficienţa ştampilei.

 

Prin „stencil”

 

Ca să ai un model deosebit pe care să îl imprimi şi să te asiguri că este un model unicat, va trebui să te preocupi chiar tu de crearea tiparului. Tehnica stencil sau tehnica matriţei este relativ uşoară, mai ales după ce ai creat matriţa propriu zisă: aceasta poate fi confecţionată din placă de traforaj, din carton sau din plastic. Apoi, vei stabili unde vei desena modelele pe pereţi şi vei alege culoarea vopselei care se va aplica utilizând matriţa. Poţi volosi spray colorat (e cel mai uşor aşa) sau vopsea aplicată cu pensula.

 

Exerciţiu de lucru manual – întotdeauna vei putea să îţi pui la încercare talentele sau să te foloseşti de talentul sau îndemânarea altcuiva pentru a-ţi decora pereţii cu modele desenate manual. Întotdeauna lucrurile executate manual dau un plus de personalitate şi un aer mai prietenos locurilor unde sunt acestea aşezate sau pictate.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.48 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI