TIOR

Decorarea pereţilor: tapet vs. var lavabil

Dacă pereţii ar putea vorbi... dar pot! Fără cuvinte, desigur, pereţii spun povestea întregii familii în funcţie de felul în care alegem să îi colorăm şi să îi decorăm.

 

Una dintre primele preocupări în amenajarea apartamentului sau casei proaspăt achiziţionate este reprezentată de culoarea pe care urmează să o daţi pereţilor acesteia şi în funcţie de care veţi alege mobilierul.

 

În 2013 au apărut câteva tendinţe în decorarea pereţilor. Aceste variante se pot mula pe caracterul clientului. Vorbim despre tapet, var lavabil şi modele asimetrice.

 

Asimetria poate fi reconstituită cu oricare dintre modalităţile amintite mai sus: fie alegeţi colorarea diferită a pereţilor, fie folosiţi tapet pe un singur perete, urmând ca ceilalţi să fie acoperiţi cu vopsea lavabilă.

 

Varul lavabil este mai puţin pretenţios – vorbim despre aplicare, dar şi despre îndepărtarea acestuia când doriţi să faceţi o schimbare în locuinţa dumneavoastră.

 

Privind distribuirea culorii, puteţi întotdeauna să rezervaţi un perete din cameră pentru a fi pictat în formele geometrice preferate (cercuri, dreptunghiuri, triunghiuri), colorate în diferite nuanţe şi tonuri ale culorii alese pentru ceilalţi pereţi.

 

Dacă doriţi ca zidurile căminului dumneavoastră să fie zugrăvite într-o singură culoare, preferata acestui an este bejul. Pentru camerele în care doriţi un perete zugrăvit într-o altă culoare recomandările sunt gri petrol, albastru marin sau pământiu.

 

Puteţi apela oricând cu încredere la orice tip de pastel, atâta timp cât tavanul rămâne alb. Aveţi grijă să alegeţi nuanţe cât mai deschise pentru camerele mai mici ca să evitați senzaţia de claustrare.

 

De asemenea, puteţi păstra pereţii în întregime albi, fiind mai uşor de curăţat. Însă în acest caz este recomandat să folosiţi mobilă sau decoraţiuni în culori puternice și vii.

 

Tapetul reprezintă o modă de ornare a pereţilor care a revenit, după câţiva ani buni. În ceea ce priveşte utilizarea tapetului, puteţi alege să îl folosiţi pentru un singur perete (şi puteţi comanda un tapet cu model personalizat) sau pe toţi pereţii unei încăperi şi atunci este recomandat un model care să imite broderiile sau care să cuprindă dungi sau forme geometrice, în funcţie de atmosfera pe care doriţi să o creaţi.

 

Nu ezitaţi să decoraţi pereţii cu oglinzi, tablouri cu valoare sentimentală sau chiar autocolant, atâta timp cât se potrivesc cu restul obiectelor rezervate încăperii cu pricina.

 

Sursa foto: freshome.com

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.28 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI