TIOR

Deco: un Craciun minimalist

Dacă întreaga locuinţă este amenajată în stil minimalist, atunci probabil că acesta este stilul tău preferat. Dacă ţie îţi place simplitatea, nu trebuie să îţi refuzi decorarea locuinţei de Crăciun, ci doar să adaptezi totul stilului tău. Şi iată că se poate să ornezi o locuinţă pentru Crăciun şi în stil minimalist!

 

Ştim că este puţin prea din timp, dar trebuie să îţi lăsăm timp să te pregăteşti! Da, chiar şi dacă împodobeşti bradul tocmai în seara de Ajun, aşa cum este obiceiul... şi chiar dacă îl împodobeşti înainte.

 

Mai multă lumină, dar mai cuminte

 

Majoritatea urărilor de Crăciun cuprind "pace şi lumină în casă şi în suflet". Nu despre lumina sufletului vrem să îţi vorbim, căci aceea sigur nu îţi lipseşte, ci despre lumina din casă. Dacă vrei să păstrezi totul simplu, atunci alege numai lumânări deschise la culoare (albe sau crem) şi instalaţii luminoase cu beculeţe albe – eventual, din cele eco.

 

Mai puţine culori

 

Bineînţeles că dacă locuinţa ta este amenajată cu "economie" de culori nu vei putea să optezi pentru decoraţiuni crăciuneşti pompoase şi multicolore! Partea bună la decoraţiunile minimaliste este că poţi improviza foarte multe dintre ele şi că le poţi lucra manual fără prea mult efort. Nu trebuie decât să găseşti câteva modele care îţi plac şi să găseşti materiale care sunt sau pe care le poţi vopsi în puţinele nuanţe care sunt deja prezente în casa ta. Iar dacă locuinţa ta este cu alb şi cu maro şi atât, atunci şi decoraţiune trebuie să fie cu alb şi cu maro (da, şi atât).

 

Un înlocuitor mai simplu pentru brad

 

Nu ai nevoie de brad în casă doar pentru că este Crăciun. Ştiai că împodobirea bradului nu este obicei românesc, ci a fost împrumutat de la nemţi? Prin urmare, dacă nu cumva ai un brăduţ pe care îl creşti într-un ghiveci, îţi poţi decora locuinţa cu tot felul de crenguţe, iar pe acestea să le ornezi cu "zăpadă" din polistiren, cu conuri de brad aduse din parc şi cu luminiţe sau cu ce mai ai tu prin casă şi crezi că ar arăta drăguţ. În galeria foto vei vedea că bradul lipseşte cu desăvârşire.

 

Ici-colo, puţină prospeţime

 

Puţină prospeţime nu strică niciodată. Aşadar, ori alegi câteva aranjamente micuţe cu muşchi, ori oferi o poziţie centrală ghivecelor cu plante naturale (dacă ai aşa ceva acasă), ori cumperi câteva buchete de flori proaspete, aşa încât să fie cel puţin câte un element vegetal proaspăt în fiecare cameră.

 

Sursa foto: freshomedecors.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.39 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI