TIOR

De stiut despre designeri

Când amenajezi o locuinţă de la zero, este voarte probabil să ai nevoie de designeri care să te ajute în această misiune. Măcar un designer de interioare să îţi fie alături şi măcar la început, ca să te ajute să faci planul de bătaie, să îţi ofere câteva recomandări pentru mobilier, corpuri de iluminat, culori şi aşa mai departe.

 

Designerul de interioare trebuie să ştie să îţi facă locuinţa să fie cea mai frumoasă şi să fie confortabilă şi eficientă în acelaşi timp. Dar tu ce trebuie să ştii despre el?

 

Rolul unui designer

 

Designerul este, în primul rând, un artist. În al doilea rând, el este un expert: s-a pregătit ani de-a rândul pentru a-ţi putea da cele mai bune sugestii personalizate pentru amenajarea locuinţei. Rolul designerului este să recomande cele mai eficient spaţii de depozitare, să acorde atenţie fiecărui colţişor din casa ta şi să aleagă combinaţiile potrivite de culori, lucruri pe care o persoana nepregătită ori nu le-ar putea face, ori ar întâmpina probleme.

 

Cum angajezi un designer?

 

Înainte de a angaja un designer, trebuie să ai în vedere două criterii: pregătirile şi expertiza designerului, pe de o parte, pentru a te asigura că se potriveşte rolului şi sarcinilor atribuite ori ba şi, pe de altă parte, bugetul tău şi posibilităţi de plată şi de negociere.

 

Ideal ar fi ca, chiar şi dacă designerul este unul tânăr (acest lucru l-ar putea recomanda pentru originalitate, îndrăzneala şi creativitate, fiind motivat de a-şi crea un renume cât mai bun), să încerci să obţii recomandări de la clienţi anteriori sau un portofoliu al acestui artist pe mâinile căruia îţi vei da casa.

 

Standarde de siguranţă

 

Designerii de interioare cu atestat au proba că vor putea să îţi decoreze locuinţa în conformitate cu standardele de siguranţă: felul în care să fie aşezat mobilierul şi felul în care să fixezi corpurile mari, poziţionarea corpurilor de iluminat, a prizelor şi a întrerupătoarelor, tipul de saltele şi covoare corespunzătoare, recomandări privind sistemele de încălzire sau de alarmă şi aşa mai departe. Nu uita: siguranţa ta şi a celor dragi este şi trebuie să fie prioritatea!

 

În acelaşi timp, o persoană specializată va putea genera imagini digitale pentru ca tu să poţi vedea cum va arăta locuinţa ta înainte de a cumpăra mobilierul sau a da cu prima mână de var.

 

Mai multe despre design vei găsi la linkul de aici, iar mai multe recomandări generale pentru amenajarea locuinţei vei găsi aici.

 

Sursa foto: urbanhomez.com, eurodom-ua.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI