TIOR

De invatat de la natura

În mod conştient sau inconştient, omul încearcă mereu să imite natura în casa lui, în creaţia lui şi în acţiunile lui. Aşadar, iată câteva lucruri pe care le poţi învăţa de la natură pentru a-ţi amenaja o locuinţă frumoasă, primitoare, echilibrată... perfectă. În primul rând, trebuie să ştii că ai nevoie de toate elementele primordiale ale naturii (deci te-ar putea interesa şi articolele despre feng shui). În al doilea rând sunt toate rândurile de mai jos...

 

Decorează cu nuanţele sezonului.

 

Fiecare sezon are o paletă cromatică specifică şi decoraţiuni specifice. Florile de primăvară nu se compară cu nimic, la fel cum explozia de culor din fiecare vară are un farmec aparte. Tot aşa şi toamna vine cu alaiul sau de nuanţe calde, ruginii. Şi cu siguranţă ştii deja de la cei al căror anotimp preferat este iarna că şi aceasta este fermecătoare.

 

Trebuie să vezi mai mult decât maro şi verde.

 

„Mai avem nevoie şi de iarbă!”, zice un cântec. Dar tu cu siguranţă ştii deja că natura înseamnă mai mult decât iarbă şi pământ, mai mult decât maro şi verde. Înseamnă şi apă, şi flori multicolore, şi penaj pe care nu îl vei putea reda vreodată în pensulă, şi model unic în piele sau blană de animal. Îmbrăţişează natura cu toate vietăţile şi culorile ei şi abia apoi îţi vei putea stabili criteriile pentru amenajarea locuinţei tale.

 

Natura este un decor dinamic întotdeauna.

 

Natura nu este statică. Natura este într-o continuă mişcare. Acest lucru trebuie învăţat şi pus în practică în amenajările interioare: aşa cum natura este într-o continuă schimbare, tot aşa şi locuinţa ta are nevoie de împrospătări periodice care pot însemna schimbarea ordinii mobilierului, schimbarea decoraţiunilor, mutarea lor dintr-o cameră într-alta şi aşa mai departe.

 

Amestecă texturi şi culori.

 

Aşa cum îţi descriam şi puţin mai sus, natura nu înseamnă uniformitate, ci dinamism. Natura are cele mai ciudate amestecuri de texturi şi culori şi, totuşi, nimeni nu o acuză de „kitsch”. Iată de ce trebuie să îi urmezi exemplul: pentru că în natură vezi cele mai îndrăzneţe asocieri de culori şi cele mai diverse texturi şi totul arată foarte bine şi se regăseşte într-un echilibru perfect. Imită acest echilibru şi vei avea o locuinţă de invidiat.

 

Schimbările naturii îţi pot schimba starea de spirit.

 

Unele persoane sunt meteosensibile. Altele nu sunt chiar atât de uşor de influenţat, însă dispoziţia variază câte puţin de la un anotimp la altul. Aşadar, analizează-te foarte bine, analizează-i şi pe cei care locuiesc cu tine, apoi alege anotimpul care vi se potriveşte cel mai bine, mediul care vi se potriveşte cel mai bine şi paleta cromatică optimă.

 

Rezultatul va fi o locuinţă cu influenţe maritime sau montane, cu motive animale, vegetale sau abstractă, cu detalii ce-şi au ecoul în roci, în flori, în păduri sau în aspectul sau caracterul diferitelor animale.

 

Sursa foto: freshome.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI