TIOR

De facut luna aceasta

Casa în care locuieşti zi de zi, indiferent că este apartament sau casă, are nevoie de câte o împrospătare din când în când, iar lunile de vară sunt ideale pentru astfel de măsuri. Trebuie să îţi împrospătezi casa, dar şi să ţi-o asiguri şi să îi repari eventualele metehne.

 

Începe reparaţiile.

 

Nu pleca în concediu când casa ta oftează şi este bolnăvioară! Întâi, repară toate robinetele, verifică ţeava de gaz, asigură-te că toate geamurile şi toate uşile se închid bine, fără să scârţâie, fără să zgârie pervazul sau parchetul.

 

Repară şi dulapurile: fixează bine etajera aceea care stă să cadă şi orice raft face pe mofturosul, repară balamalele şi sistemele de închidere ale sertarelor. Asigură-te că totul funcţionează perfect, mai ales înainte de a pleca în concediu. Şi fă ordine! Întotdeauna trebuie să faci curat înainte să pleci în concediu; altfel, când te vei întoarce din concediu nu îţi va mai plăcea casa ta şi îi vei vedea toate defectele mult mai uşor decât le vezi acum. Rezultatul? Vei vrea să te întorci pe dată în destinaţia de concediu.

 

Împrospătează dormitoarele.

 

Acum, cât este cald, deschide toate geamurile, scutură toate pernele, spală toate păturile, toate cuverturile, scutură bine salteaua; dacă ai covoare, scutură-le şi pe el. Şi, dacă tot ai început, ar fi bine să împrospătezi şi zugrăveala: ori dai o mână nouă de var, ori îl speli pe cel existent dacă este lavabil. Important este să ucizi toţi microbii, să cureţi toţi acarienii, să fie totul proaspăt şi curat, ca după ce termini curăţenia să ai impresia că ai un nou loc de numit "acasă".

 

Eliberează dulapurile.

 

Ia fiecare dulap şi fiecare sertar la mână: sunt haine sau perechi de încălţăminte pe care nu le mai poartă nimeni din casă şi din care nu veţi vrea să faceţi niciun proiect handmade? Ori le arunci, ori le donezi cuiva nevoiaş, nu mai ţine dulapurile pline în zadar, ci fă loc pentru lucruri noi şi, chiar dacă acestea nu vor veni chiar imediat, măcar, fiind mai puţine lucruri, va fi mai uşor să faci ordine între ele.

 

Fă curat şi în rândul medicamentelor şi al cosmeticelor.

 

Apoi treci la dulăpioarele din băi şi din bucătării: aruncă toate medicamentele, condimentele şi cosmeticele care au expirat. Nu vrei să mai dai peste ele dacă şi aşa nu mai pot fi folosite. Eventual, poţi face o listă cu aceste lucruri, ca data viitoare când eşti la cumpărături să le eviţi: nu are rost să cumperi dacă nu se folosesc, chiar dacă par o idee bună pentru un moment.

 

Grădinăreşte puţin şi dacă nu ai grădină.

 

Interacţiunea directă cu natura, chiar şi dacă nu mergi în sălbăticie îţi va reîncărca bateriile spirituale. Chiar dacă te murdăreşti puţin şi dacă te oboseşte fizic, satisfacţia finală şi energia pozitivă acumulată pe cale naturală vor compensa efortul fizic.

 

Iar dacă nu ai o grădină de care să ai grijă, mergi şi ajută-ţi prietenii sau părinţii să planteze câţiva copaci în parc sau îngrijeşte la tine acasă de câteva ghivece cu flori.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI