De facut inainte sa te muti in casa noua

08-08-2014 / Blog amenajari locuinte

Ce ai de făcut înainte să te muţi în casă nouă? În primul rând, va trebui să cumperi casa, ca să o ai şi să te poţi muta în ea, dar, în al doilea rând, va trebui să iei măsuri... Iată despre ce vom discuta în acest articol: măsurile pe care trebuie să le iei atunci când te muţi în casă nouă, mai ales dacă această casă nouă nu este şi proaspăt construită.

 

Schimbă yalele.

 

Dacă ai cumpărat o casă nouă sau un apartament nou, atunci cel mai probabil este să nu ai nevoie de yale noi, însă dacă locuinţa este nouă numai pentru tine, dar a avut locatari înainte, este mai sigur să schimbi yalele... şi cheile. Şi încuietorile de la geamuri, de la garaj, de la debaraua exterioară sau orice alt spaţiu îţi aparţine şi este sub cheie.

 

Curăţă totul. Zugrăveşte şi dezinfectează totul.

 

Absolut totul. Aruncă tot ce consideri inutil sau de nerecondiţionat. Analizează situaţia şi încearcă să păstrezi lucrurile care pot fi transformate în ceva drăguţ pentru casa ta: sertare, fotolii, scaune, obiecte vintage cu mânere frumoase etc.

 

Dă cel puţin câte o mână de var în fiecare cameră (dacă apartamentul a avut alţi locuitori înainte de tine) şi schimbă vasul de toaletă şi cada. În cazul în care nu au existat alţi locuitori înainte de tine şi familia ta, ar prinde bine oricum o dezinfectare riguroasă a vaselor din baie şi din bucătărie, o curăţare severă a podelelor, ferestrelor şi aşa mai departe.

 

Stabileşte noul model de organizare a lucrurilor.

 

Cumpără-ţi mobilierul potrivit pentru noua ta locuinţă sau vezi cum se potriveşte cel vechi în noua locuinţă, stabileşte scopul fiecărei camere şi un plan de organizare pentru tot ceea ce trebuie să încapă aici, aşa încât, dacă este nevoie de eventuale modificări, să le puteţi face înainte de a vă muta cu toţii în această casă.

 

Verifică instalaţiile. Da, pe toate!

 

Echipamentul mecanic, instalaţiile de canalizare şi instalaţia de electricitate, precum şi contoarele şi apometrele, toate acestea trebuie verificate. Când te muţi în casă nouă, totul trebuie să funcţioneze ca la carte. Următoarele la verificat sunt electronicele şi electrocasnicele, dacă acestea sunt vechi, iar dacă există nereguli, înlocuieşte-le sau repară-le. Nu aştepta să te muţi în casă nouă şi apoi să te apuci de reparaţii, căci aşa vei amâna prea mult şi pui în pericol întreaga familie, ca să nu spunem întregul bloc de locuinţe.

 

Ocupă-te de aparenţe.

 

Alege jaluzele sau obloane pentru ferestre (dacă este cazul), vopseşte uşile, ferestrele, aşază la intrare ghiveciul acela mare şi frumos cu un ficus la fel de mare şi de frumos la uşă, ataşează-i şi un bileţel cu "Bine ai venit!" şi aşa exteriorul casei tale este pregătit pentru noii locuitori. Pardon! Nu uita de lumina de la intrare!

 

Acum poţi începe să amenajezi.

 

Abia acum poţi începe să amenajezi, aşa cum îţi recomandam în articole precedente: pas cu pas. Începe fie cu o piesă de mobilier preferată (pentru fiecare cameră în parte), fie cu o culoare pentru pereţi, fie cu un detaliu care să se repete în toate camerele şi să reprezinte punctul de legătură dintre acestea. Aminteşte-ţi că totul trebuie planificat, măsurat şi probat înainte de a lua o decizie.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.