TIOR

De ce sa vrei o traversa?

Casa ta arată bine şi fără covoare de orice fel. De ce ai vrea o traversă? Pentru că unele case ori, mai bine spus, unele camere, au nevoie de ceva textil pe jos. Iată că există o soluţie de compromis care să nu acopere în totalitate frumoasele tale podele şi să nu-ţi îngreuneze foarte tare procesul de curăţare a diferitelor încăperi. Aşadar... de ce să alegi şi tu o traversă pentru diferite zone din locuinţă?

 

Pentru a puncta centrul de greutate

 

Într-o cameră cu mai multe căi de acces, cu mobilier suspendat, cu şemineu şi cu alte detalii care ocupă pereţii, poate fi dificil să stabileşti centrul de greutate şi, respectiv, locul canapelei sau al patului. O traversă ar rezolva acest lucru: aşezi traversa unde ţi se pare că arată mai bine, apoi aşezi piesa problematică de mobilier (canapeaua, masa de biliard, pianul etc) pe una dintre laturile acesteia.

 

Pentru a delimita spaţiile de tip open space

 

Într-o cameră foarte mare poţi amenaja două camere diferite – doar pentru că nu sunt delimitate de pereţi nu înseamnă că nu sunt camere separate. Acestea pot fi delimitate la nivel ideologic cu ajutorul traverselor. Fiecare zonă va fi o cameră, iar fiecare cameră va avea o altă traversă.

 

Pentru un aer mai primitor

 

Pentru camerele amenajate într-un stil modern sau pentru camerele de familie, este recomandat să existe o traversă (un covoraş, o bucată de tapiserie ţesută manual, o bucată de mochetă etc) care să ofere spaţiului respectiv un aer mai prietenos, mai relaxat, mai confortabil.

 

Pentru camerele prea mari

 

Dacă trebuie să amenajezi o cameră foarte mare, dar nu ai (încă) destul mobilier sau mobilierul este suficient, dar camera este atât de mare încât pare un spaţiu ostil, unde te simţi pierdut, aşezarea unei traverse colorate pe podea ajută la completarea aspectului acestei încăperi. Fără a ocupa prea mult loc, ajută la crearea unei atmosfere prietenoase: chiar dacă încăperea este în continuare la fel de mare, sentimentul este unul mai plăcut şi mai relaxat.

 

Pentru a-ţi testa creativitatea

 

Ia vezi! Ce se potriveşte în camera aceasta? Vei alege o ţesătură cu imprimeu cultural, cu model tradiţional sau ceva simplu? Poţi să te joci cu traversele şi să creezi două zone diferite într-o cameră cu ajutorul a două traverse cu model diferit sau poţi să suprapui mai multe traverse pentru un joc de culori şi imprimeuri sau... Sau poţi, pur şi simplu, să îţi testezi creativitate şi să faci propriile alegeri, după propriile gusturi, după spaţiul disponibil şi după scopul camerei decorate.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.4 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI