TIOR

De ce sa vopsesti tamplaria cu negru?

De ce să îţi vopseşti tâmplăria din casă în negru? Noi îţi vom oferi câteva motive şi explicaţii pentru a lua în considerare colorarea în negru a decoraţiunilor din casă – este vorba despre tocuri, nişe şi protecţii din lemn, aşa cum vei putea vedea şi în galeria foto pe care am pregătit-o pentru tine.

 

Folosirea în exces a culorilor închise nu este recomandată în interiorul locuinţei, însă câteva detalii negre sau în culori închise pe ici, pe colo, pot avea efecte estetice foarte plăcute.

 

Elementele negre ajută la conturarea decorului.

 

Tâmplăria neagră, dar şi zonele vopsite în negru (fără să fie neapărat din lemn, ci din ipsos sau alte materiale) ajută la conturarea decorului şi la accentuarea trăsăturilor unei locuinţe: un anumit tip de arhitectură, apartenenţa la o anumită perioadă sau un anumit stil, înălţimea tavanului, conturarea centrelor de interes, înrămarea priveliştii exterioare şi aşa mai departe.

 

Atunci când te gândeşti la vopsirea "conturului" casei tale în negru, trebuie să te gândeşti la desene: fără contur, par puţin cam nehotărâte, însă conturul cu o culoare intensă le oferă stabilitate şi prestanţă.

 

Oferă energie interiorului casei tale.

 

De obicei, negrul vine la pachet cu alb, ceea ce duce la crearea contrastului clasic, a contrastului care asigură armonia dintr-o cameră şi eliminarea monotoniei. În funcţie de cum te joci cu decoraţiunile alese pentru locuinţa ta şi de cât de mult apelezi la "minunile" elementelor din lemn (care să aibă o culoare neutră), poţi crea un spaţiu relaxant şi primitor, întotdeauna la modă şi cu un aer uşor pretenţios, fără să fie în mod necesar foarte costisitor.

 

Negrul ajută la crearea unui spaţiu geometrizat.

 

Pentru cei dependenţi de ordine, măsură şi organizare, spirite ale clasicismului, o locuinţă cu aspect geometric ar fi perfectă.

 

Poţi analiza a treia şi a patra imagine din galeria foto pentru a înţelege mai bine designului despre care discutăm aici: linii drepte şi negre fac livingul şi baia din imagini să pară măsurate la milimetru şi perfect ordonate, şi ar putea fi utilizate astfel de elemente în oricare altă cameră din casă pentru a crea aceeaşi impresie.

 

Ascunde urmele de degete.

 

Toată lumea cu pereţi albi în casă va înţelege despre ce este vorba. Colţurile şi muchiile unei case zugrăvite sunt întotdeauna în pericol: fie le loveşti cu vreun pantof, fie cu roata bicicletei, fie se adună suficient de multe amprente pentru a murdări peretele, fie se reazămă de pereţi destul de multe persoane încât să coloreze acel loc care, cândva, a fost de un alb imaculat. Dacă vopseşti aceste muchii într-o culoare mai închisă, astfel de mici defecte vor fi mai greu de reperat.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.27 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI