TIOR

De ce sa iti colorezi iarna?

Culorile intense şi nuanţele aprinse nu sunt pentru toată lumea, însă îţi putem oferi minimum 5 motive pentru care să optezi pentru culori intense în timpul iernii, motive pentru a-ţi colora casa şi viaţa.

 

Anotimpul cu cele mai scăzute temperaturi are adesea efecte negative asupra dispoziţiei diferitelor persoane: lipsa de culoare, lipsa pomilor verzi, lipsa florilor, paleta cromatică redusă la alb, nuanţe de cenuşiu, negru şi nuanţe pământii creează un decor monoton care alimentează apatia sau chiar angoasa. Prin urmare, trebuie să dregem cumva asta.

 

Culorile vii te ajută să te trezeşti mai uşor.

 

Trebuie să recunoşti că ţi-ar fi mai uşor să te trezeşti într-o cameră unde există câteva accente de culoare decât într-o cameră cenuşie sau decorată în culori neutre. O dispoziţie bună dis-de-dimineaţă este foarte importantă, mai ales pentru persoanele care nu sunt matinale de fel.

 

Culorile vii animează decorul de iarnă.

 

Aşa cum notam şi puţin mai sus, decorul de iarnă are o paletă cromatică restrânsă. Numai din când în când mai răsare vreun copil cu fes roşu sau o domnişoară cu palton albastru electric – în rest, numai culori posomorâte. Acasă vii pentru a-ţi umple bateriile cu energie, aşa că decorul trebuie să fie unul prin de energii pozitive, iar acest lucru se poate realiza cu uşurinţă cu ajutorul unor accesorii sau ornamente colorate frumos.

 

Nici măcar nu ai nevoie de nişte culori anume, ci trebuie doar să alegi culoarea preferată şi să jonglezi cu imprimeuri, proporţii şi modele!

 

Culorile vii îţi permit să te joci cu ele oricum crezi de cuviinţă.

 

Mulţi răspund cu "alb", "negru" sau "maro" atunci când sunt întrebaţi care este culoarea preferată. Dar care este culoarea ta preferată? Trebuie să alegi o culoare vie, o culoare care să îţi umple sufletul de poftă de viaţă şi să te bucure de fiecare dată când o priveşti. Poţi răspunde şi cu o expresie de tipul "roz bonbon cu picăţele", pentru că la tine acasă te poţi juca cu nuanţele şi culorile preferate oricum îţi doreşti pentru a crea un cămin relaxant.

 

Culorile se potrivesc după instinct şi personalitatea ta.

 

Poate că îţi doreşti mai multe culori într-o cameră, dar nu ştii care ar fi regulile de asortare. Nu trebuie să îţi faci griji: doar ascultă-ţi instinctul. Interiorul casei tale trebuie să ofere confort ţie şi celorlalţi locatari, prin urmare potriveşte culorile alese personalităţilor voastre şi încrede-te în instinctul tău, care va combina informaţiile acumulate privind diferite cataloage, imagini şi locuinţe, informaţiile care te caracterizează şi experienţele anterioare şi va oferi reţeta perfectă pentru casa cu aspectul ideal.

 

Culorile oferă contrast. Contrastul este bun.

 

Am discutat şi în articole anterioare despre faptul că existenţa contrastului în interiorul unei locuinţe poate avea efecte foarte plăcute asupra decorului, dar şi asupra dispoziţiei locuitorilor sau vizitatorilor acestei case. Îţi recomandăm să mai arunci un ochi aici.

 

Culorile pot ajuta la crearea atmosferei.

 

Am spus-o şi cu alte ocazii şi deja ştii şi tu acest lucru: culorile, folosite corespunzător, ajută la crearea atmosferei. În funcţie de tonul pe care vrei să îl dai unei camere, vei folosi nuanţe calde (pentru stimularea comunicării), nuanţe reci (pentru concentrare sau relaxare): roşu pentru un loc romantic, galben pentru relaxare şi meditaţie personală, portocaliu pentru apetit şi comunicare, albastru pentru concentrare într-un domeniu real, verde pentru creativitate, violet pentru relaxare fizică şi aşa mai departe.

 

Lucrurile acestea depind şi de felul în care sunt combinate culorile, dar şi te luminozitatea fiecărei camere, de nuanţele alese, de mobilierul ales şi de accesorii şi decoraţiuni.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.31 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI