TIOR

De ce ne place stilul japonez?

Am discutat aici şi înainte despre stilul japonez, însă, într-adevăr, până în prezent doar am prezentat despre însuşirile acestuia, fără a vedea de ce ai alege un astfel de stil pentru amenajarea locuinţei sau a unei camere din locuinţa ta. Este un fapt real că stilul japonez în amenajările interioare este foarte apreciat. Dar de ce?

 

Pentru că este simplu şi minimalist.

 

Minimalismul este văzut ca o constantă a modernismului, iar simplitatea vine la pachet cu uşurinţa de a decora un spaţiu sau altul, cu impresia de eleganţă şi bun gust şi cu posibilitatea de a investi puţin mai puţin.

 

În plus, după toată agitaţia de la serviciu, din trafic, toate trăznăile difuzate la televizor, vei avea nevoie de un spaţiu liniştit şi relaxant: un spaţiu modern, simplu, confortabil – un spaţiu amenajat în stil japonez.

 

Pentru că se potriveşte şi caselor mici.

 

Fiind axat în special pe simplitate şi eficienţă, stilul japonez presupune mobilier bine compartimentat, adesea multifuncţional şi simplu, adică exact tipul de mobilier recomandat locuinţelor mici. Designul minimalist şi predilecţia materialelor naturale ajută mult la crearea unui spaţiu confortabil, deschis, "aerisit", indiferent de dimensiunile camerelor.

 

Pentru că are o tendinţă Zen.

 

În special băile amenajate în stil asiatic, dar şi în living sau în dormitor poţi asigura o atmosferă Zen, ideală reculegerii şi meditării. Locul pe care îl numeşti "acasă" trebuie să îţi dea senzaţia aceasta de împlinire şi de linişte sufletească, iar amenajările interioare în spirit Zen sunt perfecte în acest sens. Totul trebuie să fie ordonat, armonios, aerisit, discret parfumat, luminos (dar nu prea luminos), confortabil, plăcut la atingere şi la vedere.

 

Dacă analizezi imaginile din galeria foto şi încerci să te transpui în camerele ilustrate mai sus, vei înţelege perfect ce înseamnă "Zen" şi nu vei putea să nu îţi doreşti şi tu acasă la tine un colţ unde să te simţi aşa.

 

Pentru că foloseşte oriunde elemente naturale.

 

Elementele naturale (şi materialele naturale, în special) sau cu aspect natural sunt necesare în amenajările interioare pentru a crea un spaţiu armonios şi plăcut vederii fără să ştii, neapărat, ce anume îl face să fie atât de plăcut. Lemnul, piatra, plantele de interior şi obiectele create din materiale naturale (stuf, paie, împletituri de nuiele şi aşa mai departe) sunt specifice stilului japonez, dar poţi să le foloseşti şi acasă fără intenţia definită a influenţelor japoneze pentru a crea un spaţiu relaxant.

 

Sursa foto: batesmasi.com, imidesignstudio.com, iwansastrawiguna.com, butlerarmsden.com, jpwaltersdesign.com, dwyer-design.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.36 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI