TIOR

De ce le plac designerilor oglinzile

În fiecare locuinţă trebuie să existe cel puţin o oglindă. Sigur, poţi găsi tot felul de articole despre oglinzi, dar ştii de ce le plac designerilor oglinzile?

 

În primul rând, trebuie să recunoşti că şi ţie îţi plac oglinzile, pentru că îţi oferă impresia că nu eşti niciodată singur(ă), pentru că te poţi vedea din mai multe unghiuri, pentru că sporesc luminozitatea dintr-o locuinţă, pentru că oferă impresia unui spaţiu mai încăpător chiar şi atunci când chiar nu este.

 

În al doilea rând, bineînţeles că designerii vor şti să folosească oglinzile în cel mai productiv mod cu putinţă pentru a crea exact efectul dorit într-o locuinţă. Ce înseamnă acest lucru, mai exact?

 

Mantie de invizibilitate

 

În locul unei uşi clasice aşază o uşă din oglindă. Culisantă sau clasică, o uşă din oglindă va masca existenţa unui spaţiu dincolo de ea: reflectând zonele deja vizibile, oglinda de pe uşă vă distrage atenţia privitorului de la faptul că lipseşte o încăpere. Astfel, sala de baie privată sau dormitorul vor fi ferite de ochi indiscreţi, iar inimitatea va fi bine păzită cu un truc atât de simplu!

 

Iluzii optice

 

Cu ajutorul oglinzilor fixate corespunzător, poţi crea mai multe tipuri de iluzii optice. De exemplu, dacă în partea superioară a unui perete fixezi o oglindă lată cât peretele, poţi crea impresia unui tavan prelungit, aşa cum se vede în a doua imagine din galeria foto.

 

Dacă un întreg perete este din oglindă (sau ai un dulap înalt şi lat cât unul dintre pereţii camerei, de preferat cel mai lat perete al camerei), vei crea impresia unei încăperi mai spaţioase (foto 3), pe când o oglindă pe cel mai îngust perete al camerei va avea efect de lungire a camerei, aceasta arătând chiar mai îngustă.

 

Tot cu ajutorul oglinzilor poţi face obiectele dintr-o cameră să plutească – în a patra imagine din galeria foto vei vedea magie curată!

 

Un nou punct de greutate

 

O oglindă relativ mare şi poziţionată strategic, mai ales dacă are şi o ramă cu design deosebit, poate deveni noul centru de greutate al camerei unde oglinda este aşezată, oferind un ton dramatic încăperii. În funcţie de locul unde sunt aşezate oglinzile, acestea proiectează un aer luxos, aproape opulent asupra încăperilor.

 

Sunt recomandate în sălile de sport şi în vestiare şi dressinguri pentru motivare şi pentru creşterea vizibilităţii, dar şi în spaţiile deschise, unde reprezintă mici surprize estetice.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI