TIOR

Daca vrei pereti albi...

Dacă vrei ca în interiorul locuinţei tale să ai pereţi albi, ar fi bine să iei în considerare câteva aspecte ce ar putea influenţa aspectul general al locuinţei tale. Abia apoi vei putea alege tipul de vopsea, textura varului, modelul faianţei, modelul gresiei şi tot ce mai trebuie pentru amenajarea unei locuinţe pe care să o poţi numi, ulterior, „acasă”.

 

Contează felul luminii naturale.

 

În funcţie de orientarea fiecărei camere în parte, felul în care se propagă lumina naturală, intensitatea acesteia şi nuanţa sa diferă. De exemplu, o cameră orientată spre Sud va avea o lumină relativ constantă, ideală pentru dormitoare şi cabinete personale, însă o cameră orientată spre Nord va avea nevoie de corpuri de iluminat suplimentare, de culori calde în cameră şi de pereţi care au culoarea laptelui (acel tip de alb care are în sine ceva fin, moale, cald).

 

Contează ce este dincolo de ferestre.

 

Deschide ferestrele şi priveşte dincolo de ele: ai copaci voluminoşi în faţa geamului sau copaci mai micuţi care au potenţial să crească până la fereastra ta? În acest caz, vei avea nevoi de mai multă luminozitate în timpul iernii şi de mai multă răcoare în timpul verii. În funcţie şi de orientarea geografică a locuinţei, ia în considerare „murdărirea” varului cu diferite nuanţe, aşa încât să obţii atmosfera dorită: una mai caldă (folosind pigmenţi portocalii, roşii sau galbeni) sau una mai rece (folosind pigmenţi verzi, violet sau albaştri).

 

Ia în considerare aspectul de galerie.

 

Când pereţii au o singură culoare, dar mai ales când aceştia sunt albi se potriveşte foarte bine ca pe măcar un perete să organizezi o mini galerie cu cele mai reuşite fotografii cu tine şi cei dragi sau o galerie de tablouri cu valoare sentimentală. De asemenea, peretele-galerie poate fi utilizat şi pentru a expune mai multe tipuri de oglinzi, cu rame diferite, dimensiuni diferite şi din vremuri diferite.

 

Cu ce se potriveşte albul?

 

Cu orice! Da, da! Chiar cu orice. De exemplu, poţi amenaja o cameră alb-negru şi nimeni nu te va judeca. În acelaşi timp, poţi folosi câte un pic din toate culorile curcubeului, pentru a crea cea mai veselă cameră din lume. Poţi alege culoarea preferată, iar albul o va tempera, aşa încât să se simtă bine oricine în spaţiul respectiv.

 

De altfel, o combinaţie clasică este alb plus culoarea naturală a lemnului: maro. Ultima imagine din galeria foto ar trebui să fie suficient de expresivă din acest punct de vedere: o cameră clasică va arăta bine întotdeauna. De aceea se numeşte „clasic”.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.28 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI