TIOR

Daca ai o camera plus...

Ai o cameră în plus în casa ta? Ce noroc pe capul tău! Şi ce ai de gând să faci cu ea? Cum o vei amenaja? O păstrezi pentru sufletul tău sau o împarţi cu familia? Eu, dacă aş avea o cameră în plus, aş... nu este vorba despre mine aici, mă scuzi. Cu speranţa că îmi voi putea păstra obiectivitatea, îţi voi sugera câteva moduri utile şi plăcute pentru amenajarea acelei camere libere.

 

Camera pentru meditaţie

 

Cineva care are o locuinţă în care rămâne o cameră goală, probabil că are un loc de muncă foarte solicitant şi bine plătit, aşa încât o cameră pentru meditaţie s-ar putea să fie exact ce îţi trebuie. Nici măcar nu contează cât, ce sau unde lucrezi, se poate să ai nevoie de o astfel de cameră chiar şi numai pentru a avea câteva minute liniştite cu tine şi gândurile tale.

 

Cum amenajezi o astfel de cameră? Ar trebui să nu îţi lipsească un loc confortabil unde să te aşezi, iar în rest vei alege culoarea ta preferată şi decoraţiunile care să te ajute să te relaxezi rapid şi uşor, să te teleporteze departe de grijile de zi cu zi.

 

Spa "a la maison"

 

Da, da, ştii foarte bine la ce mă refer: acel pat pentru masaj, câteva aranjamente florale, muzică relaxantă, aromatherapy. Alege mobilier şi decoraţiuni Feng Shui, totul trebuie să fie "aerisit", luminat, senin.

 

Sală de lectură

 

Amenajează în această cameră goală o adevărată sală de lectură, nu doar un colţ pentru cititorii amatori. Pereţi "tapetaţi" cu volume de cărţi, cele mai bune titluri din literatura universală şi din literatura românească. Apoi, aşază aici câteva fotolii şi un birou, două, sau o măsuţă de cafea. Şi nu uita nici de corpurile de iluminat: lustre, veioze, lămpi. Desigur, este recomandat să exploatezi cât mai mult lumina naturală, dar ştiai deja acest lucru.

 

Un "mini" bar

 

Despre amenajarea unui bar acasă am mai discutat într-un articol anterior: vei avea nevoie de scaune de bar, precum şi de un bar. Aprovizionează corespunzător zona (băuturi alcoolice, băuturi răcoritoare, espressor şi aşa mai departe) şi ia în calcul şi aşezarea unui frigider cât de mic aici – unele băuturi nu pot fi servite fără cuburi sau fulgi de gheaţă ori fără fructe proaspete şi reci.

 

Spaţiu de joacă

 

Un spaţiu de joacă pentru copii sau pentru oamenii mari ar fi o alegere apreciată de toţi cei ai casei: un colţ cu un cort şi o masă de fussball pentru cei mici, o ţintă pentru Darts, o masă pentru poker, o masă pentru biliard... Gândeşte-te la ce îţi place să joci şi asigură-ţi un loc de joacă chiar la tine acasă. Ştii ce ar fi şi mai bine? Să îmbini locul de joacă şi barul într-o singură cameră.

 

Grădină botanică

 

Alege plantele preferate, apoi documentează-te cu privire la necesităţile fiecărei plante: unele preferă umbră şi căldură, altele umbră şi răcoare, altele umiditatea scăzută, altele au nevoie de irigare zilnică. În funcţie de aceste specificaţii, aşază ghivecele şi bolurile în care cresc plantele tale de interior pe rafturi la diferite înălţimi, mai aproape sau mai departe de fereastră şi asigură-te că îţi laşi destul loc pentru a te strecura printre straturi pentru a le iriga.

 

Studio

 

Pentru pasionaţii de muzică, probabil că o cameră liberă nu ar rămâne prea mult timp liberă, ci ar fi imediat antifonată, iar pereţii ar fi umpluţi cu suporturi pentru instrumente muzicale (în care instrumentele muzicale chiar vor fi agăţate unul câte unul, în timp) şi diferite discuri sau produse de importanţă pentru cultura muzicală. Locurile de aşezat, sistemul audio şi o mini scenă probabil că nu vor lipsi oricum.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.36 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI