Curatenia de dupa Craciun

04-01-2014 / Blog amenajari locuinte
În euforia sărbătorilor de iarnă, de obicei uităm că mai trebuie să și strângem toate decorațiunile la un moment dat. Cum organizezi decorațiunile de Crăciun?
 
Pentru ca totul să fie mai ușor anul acesta, este bine ca atunci când vei strânge decorațiunile de Crăciun (lucru ce se întâmplă de obicei după Bobotează – 6 ianuarie) să le așezi cât mai ordonat și cât mai bine organizate. Iată care sunt pașii recomandați... 
 
Pozează totul 
 
Pozează fiecare cameră pe care ai decorat-o înainte de împodobire, după împodobire și după ce ai despodobit-o. Comparația este bună. În plus, te va ajuta ca iarna viitoare, de Crăciun, să faci asocieri care să te ajute să găsești mai ușor fiecare decorațiune pe care o cauți. 
 
Adună ornamentele și sortează-le 
 
Adună toate ornamentele și așază-le cu grijă în mijlocul camerei. După aceea, separă-le pe cele fragile de cele rezistente și strânge ghirlandele, panglicile și instalațiile luminoase. 
Apoi, va trebui să separi ornamentele după categoria potrivită: suporturi, decorațiuni de sine stătătoare, instalații, globuri și așa mai departe. 
 
Fiecare categorie va fi așezată într-o altă cutie. De asemenea, le poți sorta și în funcție de texturi și materialele din care sunt făcute: globurile cu sclipici într-o parte, ornamentele din sticlă în altă parte, împăturite individual în folie, pentru a nu se zgâria, și așa mai departe. 
 
Furnizează-ți instrumentele necesare 
 
Fă rost din timp de cutii de dimensiuni diferite, de bandă adezivă și de folie protectoare. Dacă alegi materialele corespunzătoare, le vei putea refolosi după fiecare Crăciun pentru a-ți repune totul în ordine – în fond, acesta ar trebui să fie scopul: folosirea câtor mai puține materiale. 
 
Nu uita să creezi sau să cumperi și cutii compartimentate deja, pentru ca toate globurile pe care le vei depozita în cutii să fie în siguranță și să nu se lovească unul de altul și nici să nu fie strivite în timpul transportului sau până la Crăciunul viitor. 
 
Creează bilețele ajutătoare 
 
După ce umpli fiecare cutie, fă o listă cu tot ce cuprinde aceasta și așaz-o în interior. Astfel, îți va fi mai ușor la iarnă să redecorezi totul, dar și să faci o nouă listă de cumpărături pentru ornamente, dacă este cazul. De asemenea poți scrie pe fiecare cutie categoriile de ornamente pe care le conține: globuri, instalații și beteală, copăcei artificiali, coronițe artificiale, decorațiuni pentru casă. 
 
Nu-i așa că decorarea nu a fost o acțiuni individuală?
 
Cere ajutorul celor care te-au ajutat la împodobirea bradului și a locuinței și pentru a despodobi totul: în primul rând, pentru a-ți ușura munca, iar în al doilea rând, pentru că despodobirea bradului este un pretext perfect pentru o ultimă întâlnire "de sărbători" în timpul acestui sezon. Faceți inventarul ornamentelor, amintiți-vă poveștile haioase pentru cele mai vechi decorațiuni și, nu în ultimul rând, inventariați și cele mai bune glume de peste an... din anul trecut, 2013. 
 
Ultimul pas: curățenia 
 
Depozitează toate cutiile în acel colț îndepărtat, astfel încât să nu te incomodeze peste an, când vei căuta diferite alte obiecte în debara. Aspiră bine fiecare cameră, pentru ca nu cumva să mai fi rămas vreun ac de brad care să te înțepe peste vreo trei zile. 
 
Șterge praful, scutură cuverturile, schimbă fețele de mese și păturile cu tematică de Crăciun cu cele de zi cu zi și... Și gata. Toată "magia Crăciunului" atât de promovată la televizor, pe internet și în magazine a dispărut. 
 
Un An Nou fericit! Și nu uita: magia o faci tu! 
 
Sursa foto: houzz.com, azpedia.com 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.