TIOR

Cum se traieste intr-o casa mica

Am mai discutat despre amenajarea unei cabane şi despre amenajarea unei case de vacanţă, dar cum amenajezi o casă mică în care trebuie să încapă o familie. Credinţa generală este că locuinţele mici sunt pentru celibatari sau pentru bunici ai căror nepoţi se află peste şapte ţări şi şapte zări. Este greşit şi mulţi dintre români ştiu acest lucru deja: noi ne înghesuim familiile, oricât de numeroase ar fi, în cutii de chibrituri. Cum amenajezi o casă mică?

 

Trebuie să găseşti mobilierul potrivit...

 

Bineînţeles că mobilierul trebuie ales în funcţie de spaţiu disponibil: nu poţi cumpăra un pat de 200 cm x 300 cm dacă întregul dormitor are aceste dimensiuni. În cazul locuinţelor mici, este recomandat să se opteze pentru mobilier îngust, pliabil, extensibil sau supraetajat.

 

Desigur, poţi oricând să alegi paturile rabatabile, precum şi canapelele extensibile, produse cu utilizare multiplă sau obiecte (scaune, saltele etc) gonflabile – tu ştii mai bine ce se potriveşte în locuinţa ta.

 

Trebuie să găseşti locuri pentru toate lucrurile...

 

Trebuie să găseşti locuri pentru tot: pentru toate hainele, toate cărţile, toate echipamentele sportive, toate jucăriile, toate vasele... pentru tot. Cu cât sunt mai mulţi inşi într-o casă, cu atât mai multe sunt şi obiectele folosite zilnic. Vei avea nevoie de câteva trucuri pentru depozitare eficientă, dar nimic nu este imposibil, nu-i aşa? Va fi ca şi cum ai juca Tetris de fiecare dată când faci ordine.

 

Trebuie să te adaptezi într-o baie şi într-o bucătărie mică...

 

Am mai discutat şi despre băile mici, şi despre bucătăriile mici – este recomandat să alegi suprafeţe înguste, instalaţii sanitare cât mai mici, să înlocuieşti cada cu o cabină de duş şi masa de 12 persoane cu o masă potrivită familiei tale şi rabatabilă, să alegi culori deschise, să faci depozitări pe verticală şi să alegi cele mai eficiente accesorii.

 

Trebuie să evaluezi totul continuu.

 

Trebuie să alegi continuu ce merită păstrat şi ce nu. Nu păstra lucruri care nu sunt necesare sau, dacă te gândeşti că s-ar putea să devină, la un moment dat, utile, încearcă să le depozitezi într-un loc din afara locuinţei sau într-un loc unde nu te vor deranja zilnic: în beci, în garaj, într-una dintre camerele nefolosite ale părinţilor, într-un depozit etc.

 

Cum alegi astfel de lucruri? Este simplu: dacă este stricat şi nu poate fi reparat sau transformat în viitorul apropiat (maximum o lună, deşi o lună este prea mult pentru a ţine un obiect stricat în casă dacă nu eşti sigur de viitorul lui), dacă nu l-ai folosit de mai bine de 2 luni (şi nu se încadrează în "obiecte de sezon", obiectele de sezon trebuie şi ele migrate periodic (în mijlocul verii, cizmele blănite nu au ce căuta pe raftul cel mai la îndemână, ci trebuie curăţăte şi puse în dulap, cât mai în spate).

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.42 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI