Cum se potrivesc pastelurile in amenajari interioare?

21-11-2014 / Blog amenajari locuinte

Pastelurile se pot utiliza în amenajările interioare indiferent de cameră, de stilul de amenajări interioare, în interior, în exterior, în locuinţe pentru burlaci, pentru femei sau în locuinţe pentru familie. Aşadar, citeşte sugestiile noastre de mai jos, analizează imaginile pe care le-am încărcat în galeria foto pentru tine şi vezi dacă îţi doreşti culori pastelate în interiorul locuinţei tale, dar şi cum şi unde ai putea să le potriveşti şi cu ce să le asortezi.

 

Exterioare pastelate

 

Exteriorul casei poate fi colorat în nuanţe puternice, însă apoi ar fi contrastul puternic cu restul caselor din cartier. Cel mai probabil, acest contrast va provoca tot felul de reacţii, nu neapărat dintre cele mai plăcute sau din cele pozitive. Prin urmare, ar fi chiar recomandat ca, dacă îţi doreşti ca exteriorul casei tale să fie colorat, să optezi pentru nuanţe pastelate, aşa cum vei vedea exemplificat în a doua imagine din galeria foto.

 

Pasteluri şi mobilier modern

 

Dacă design-ul unui obiect este nonconformist şi întreaga cameră este deja decorată în culori puternice (podele negre, pereţi într-o culoare intensă etc), atunci ar fi recomandat ca mobilierul să aibă o culoare cuminte: un pastel. Bineînţeles, cel mai bine ar fi să asortezi cel puţin un accesoriu cu piesa de mobilier care eclipsează întreaga cameră; de exemplu, perdelele.

 

Miză pe contrast puternic

 

Ştii ce poate transforma o cameră plictisitoare sau sobră într-o cameră "wow"? Contrastul! Alege ca un element decorativ relativ voluminos să aibă o culoare pastelată, potrivită în încăperea în care vrei să o aşezi, dar în contrast cu tendinţa cromatică deja existentă. Nu contează dacă face parte din aceeaşi paletă cromatică: în a patra imagine din galeria foto vei observa că insula funcţională din bucătărie este bleu, în timp ce restul mobilierului este bleumarin. Contrastul există şi arată perfect!

 

Pasteluri şi nonculori

 

Cu siguranţă ai observat din primul moment în care ai răsfoit galeria foto pregătită că pastelurile se înţeleg bine şi cu nuanţele culorilor neutre, dar şi cu nuanţe de cenuşiu, cu alb şi cu negru. Aşadar, pastelurile şi nonculorile fac un parteneriat bun.

 

O familie de pasteluri

 

Dacă îţi doreşti un aspect jucăuş şi, totuşi, discret, atunci ai putea încerca să zugrăveşti o cameră în mai multe nuanţe pastelate, fie numai reci, fie numai calde, şi, pe cât posibil, ordonate în forme regulate, aşa cum vei putea vedea în a ultima imagine din galeria foto. Vei observa că restul camerei este decorat cu nuanţe de culori neutre (maro, crem) sau cu nonculori (alb, grij, argintiu).

 

Mai multe sugestii pentru amenajarea locuinţei poţi găsi aici

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.