TIOR

Cum se fabrica o pernuta decorativa?

Ne-am gândit că, în urma articolului despre pernuţele decorative îţi vei dori să ai şi tu mai multe pernuţe, dar fără costuri foarte mari. Şi soluţii există: ori reciclezi o pernă îmbătrânită (după ce te asiguri că nu îi este compromis conţinutul), ori „construieşti“ o pernuţă de la zero.

 

Către cea din urmă variantă ne vom îndrepta astăzi atenţia. Cum creezi o pernuţă decorativă?

 

În primul rând, trebuie să ştii care sunt materialele de care ai nevoie. Este nevoie de ceva pentru conţinutul pernei (burete, vatelină, puf siliconic, puf de gâscă etc), apoi o bucată de material din care să faci coşul pernei.

 

Următorul pas este cel mai plăcut: crearea unei huse personalizate dintr-un material plăcut. Foloseşte haine vechi care, totuşi, nu sunt foarte deteriorate – oricine are o cămaşă sau o pereche de pantaloni care s-a demodat sau care nu îi mai vine şi pe care nu o poate arunca, pentru că îi este dragă. Foloseşte acest obiect vestimentar pentru a crea o nouă husă pentru pernuţa ta.

 

În al doilea rând, trebuie să te hotărăşti asupra formei şi dimensiunilor.

 

Bineînţeles că va trebui să stabileşti aceste criterii înainte de a trece, practic, la treabă. Pernuţele pot fi ovale, cilindrice, pătrate, cu formă de animăluţ sau cu orice altă înfăţişare îţi doreşti. Va trebui să iei în considerare complexitatea formei pentru a face toate cusăturile necesare creării unei forme sau a alteia.

 

Dimensiunile depind şi de ceea ce îţi doreşti, dar şi de materialele din dotare: dacă ai sau nu maşină de cusut, dacă ai material pentru coşul şi husa pernei şi dacă acesta este suficient pentru ce ţi-ai propus să realizezi.

 

În al treilea rând, trebuie să ştii ce şi de unde să iei şi care este ordinea faptelor.

 

Totul începe de la o idee; dacă ai un model, este cu atât mai bine: foloseşte-te de el pentru a nu sări vreun pas. Următorul lucru de făcut este adunarea celor necesare: umplutură, materialele pentru coş şi pentru husă, aţă, ac, foarfecă, metru de croitorie sau măcar o ruletă (da, totul trebuie măsurat), cretă sau creion pentru trasarea dungilor pe care le vei tăia sau a traiectoriei cusăturilor.

 

Întâi, creează coşul pernei, apoi umple-l. Coase deschizătura coşului pe care o lăsasei pentru a introduce umplutura. Înveleşte coşul în materialul din care vrei să croieşti husa şi asigură-te că îţi ajunge materialul. Decupează, coase, înveleşte perna în cusa proaspăt realizată.

 

Scoate husa şi fă retuşurile necesare (dacă este cazul), apoi adaugă-i ornamentele de care este nevoie (dacă este nevoie).

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.28 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI