TIOR

Cum sa te simti ca acasa cand nu esti acasa?

Este foarte important să te simţi în largul tău, mai ales când nu eşti acasă. Ştii cum să construieşti acest sentiment? Da, şi sentimentele se construiesc. Obiectele, felul în care le aşezi şi felul în care priveşti lucrurile pot ajuta la crearea unui sentiment liniştitor – a acelui sentiment de "acasă". Ştii tu, acasă este acolo unde nimeni nu te judecă, acolo unde fiecare lucru îţi spune ceva e acasă, acasă nu se cumpără, acasă nu se pierde, acasă nu se vinde: acasă este în tine şi poţi să instaurezi acest cuvând în orice locuinţă vei trăi.

 

Păstrează o atitudine pozitivă şi cuibăreşte-te.

 

Ştim, ştim: locul acesta nou nu se simte ca acasă, nu arată ca acasă, nu miroase a acasă. Totuşi, păstrează o atitudine pozitivă: poţi face din câţiva pereţi un nou loc pe care să îl numeşti "acasă", măcar pentru o perioadă!

 

Pentru început, amenajează totul în aşa fel încât să fie măcar confortabil: un somn bun şi o organizare eficientă a obiectelor te vor ajuta să te simţi puţin mai în largul tău în această locuinţă.

 

Mergi în recunoaştere.

 

Mergi în recunoaştere şi documentează-te despre părţile bune ale zonei în care locuieşti, învaţă să apreciezi lucrurile din jurul tău. Bucură-te de peisaje sau de căile de acces către zone importante sau de vecini sau de orice îţi poate oferi un strop de seninătate.

 

Păstrează amintirea căminului tău.

 

Aminteşte-ţi cu orice ocazie de unde ai plecat. Oriunde te-ai muta, ia cu tine o bucăţică din trecutul tău, câteva obiecte care să îţi amintească de primul loc numit "acasă". De exemplu, poţi lua cu tine o noptieră, un scaun, un fotoliu sau un tablou – nu trebuie neapărat să fie ceva foarte voluminos, ci doar să fie de acasă sau ceva specific locului din care vii.

 

Lasă-ţi personalitatea să îţi influenţeze amenajările interioare.

 

Personalitatea ta îşi poate găsi tot felul manifestări – las-o să te ajute să îţi decorezi casa şi să o transformi într-un cămin. Orice îţi place ţie să faci îşi poate găsi un locşor în interiorul locuinţei tale, orice obiect, orice motiv, orice fel de artă, orice manifestare culturală.

 

Dacă pentru tine "acasă" înseamnă câteva motive rustice ţesute în covoare, alege covorul corespunzător; dacă pentru tine "acasă" înseamnă să ai un animal de companie, atunci adu-l pe cel de acasă sau adoptă unul, dacă în prezent nu ai niciunul şi urmează-ţi instinctul, întregeşte-ţi identitatea cu ajutorul obiectelor şi fiinţelor dragi.

 

Păstrează câteva obiceiuri culinare.

 

Dacă pleci din locul natal, dacă pleci de acasă, mâncarea şi mirosurile sunt două dintre lucrurile care îţi pot reda sentimentul acela cald: aşadar, oriunde ai fi, găteşte-ţi ceva ce îţi place şi parfumează-ţi locuinţa cu esenţe care să fie pe placul inimii tale.

 

Etalează frânturi din experienţele anterioare.

 

Fotografiile sunt portaluri excelente către amintirile frumoase, dar şi către adevărata ta identitate, cea pe care nu ai vrea niciodată să o pierzi, cea de care ai nevoie pentru a amenaja un cămin. Fotografiile şi suvenirurile adunate de tine de-a lungul timpului, din locuri care ţi-au plăcut sau de la persoane dragi – acestea trebuie să fie etalate undeva unde să le poţi admira zilnic. Fotografiile şi suvenirurile îţi vor alina dorul, vor trata acel sentiment de "home sickness".

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.42 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI