TIOR

Cum sa iti pregatesti locuinta pentru toamna?

Toamna aceasta, la fel ca celelalte, vine cu alai de frunze ruginii şi cu o boare răcoroasă. Dar în casă nu trebuie să pătrundă nostalgia şi aerul rece, nici la propriu, nici la figurat. Acasă totul trebuie să fie plăcut şi confortabil, răcoarea toamnei sau dorul de vară (de care anul acesta nu s-a săturat nimeni, nu-i aşa?) nu-şi au locul aici.

 

Aşadar, cum îţi pregăteşti locuinţa pentru toamna aceasta, aşa încât trecerea de la un anotimp la altul să fie cât mai uşoară?

 

Decoraţiuni handmade pentru peretele principal din living

 

Tablourile sunt piese de artă uşor de creat – chiar şi dacă nu eşti artist. Înrămează coperta unei cărţi dragi, un pasaj important dintr-o carte, o fotografie prăfuită de timp şi alte desene de mână sau imprimate. Ramele nu vor fi nici din exact acelaşi material, nici cu aceleaşi dimensiuni şi nici cu aceeaşi formă şi tocmai diversitatea aceasta va oferi frumuseţe unui perete neutru din locuinţa ta, transformându-l într-un perete eclectic.

 

Accesorii noi pentru măsuţa de cafea

 

Mesele din casă merită cu toatele accesorii noi, dar măsuţa de cafea atrage mai mult atenţia asupra sa: fiind în living, unde vei primi musafirii, privirile se vor lovi întâi de ea. De aceea, ei trebuie să îi acorzi o atenţie specială: o faţă de masă nouă, o vază nouă sau un set nou de suporturi pentru pahare ar trebui să fie suficient. Despre accesorizarea măsuţei de cafea mai poţi citi şi aici.

 

Titluri noi pe lista de lectură suplimentară

 

Mergi la un anticariat (sau mai multe) şi alege cărţi pe care nu le-ai mai citit, dar care au titluri interesante sau recenzii bune şi pregăteşte un nou teanc de cărţi pentru lectura de toamnă iarnă. Dacă vrei să amenajezi şi un colţ nou pentru lectură este cu atât mai bine, iar sugestii pentru acest proiect vei găsi aici.

 

Fotografii noi în toată casa

 

Mai ales dacă aceasta este o locuinţă de familie, trebuie să te asiguri că în fiecare anotimp este realizată cel puţin câte o fotografie de grup cu toţi membrii familiei. Apoi, această fotografie (sau aceste fotografii, dacă sunt mai multe, aşa cum ar fi mai bine, de altfel) va fi înrămată şi aşezată la loc de cinste: pe primul perete pe care îl vezi când intri în casă, pe marginea şemineului, pe consolă, pe măsuţa de cafea sau pe noptiere.

 

Ghivece noi, plante noi

 

Întotdeauna trebuie să existe un element proaspăt în interiorul casei tale, aşa că plantele naturale nu pot lipsi. Pentru toamna aceasta poţi alege plante noi, mai ales dacă cele vechi au murit sau au fost adoptate de altcineva şi dacă articolele noastre despre plante de interior ţi-au modificat perspectiva.

 

O pătură din blană artificială pe canapea

 

Şi, pentru că aşa cum notam şi mai sus, toamna şi iarna vin vremuri mai reci, trebuie să scoţi păturicile la interval: curăţate şi parfumate, păturile tale pufoase trebuie să fie aşezate (sau nu aşezate, ci aruncate "la nimereală") pe canapelele şi fotoliile din casă.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.27 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI