TIOR

Cum sa iti organizezi dulapurile?

Desigur că în funcţie de mobilierul pe care îl ai deja acasă îţi organizezi cât mai bine cu putinţă lucrurile pe rafturi şi diferite suporturi. Totuşi, dacă vrei să îţi modifici dressingul, şifonierul sau alte dulapuri sau dacă îţi doreşti să îţi cumperi piese noi de mobilier pentru a le folosi ca spaţii de depozitare s-ar putea să îţi fie de folos recomandările de mai jos.

 

Măsurarea... hainelor !

 

Ideal ar fi ca, înainte să cumperi sau să comanzi un dulap, să îţi analizezi foarte bine garderoba: să îţi numeri articolele vestimentare care trebuie să stea pe umeraşe, să vezi care sunt lungimile între care variază acestea pentru a optimiza compartimentarea din interiorul dulapului, să vezi de câte sertare interioare ar fi nevoie, câte rafturi ţi-ar trebui pentru hainele "împachetabile" şi aşa mai departe.

 

Garderobă în spatele patului

 

Nimeni nu spune că patul din dormitor trebuie să fie lipit de perete. Dimpotrivă, este încurajată aşezarea paturilor, canapelelor şi fotoliilor la ceva distanţă de pereţi, pentru a instaura o stare zen în fiecare cameră din locuinţa ta şi a permite energiilor să circule.

 

Prin urmare, poţi aşeza patul în mijlocul camerei şi, în spatele lui, să amenajezi o garderobă aşa cum se vede în primele două imagini din galeria foto: un şifonier "cât cuprinde" şi o comodă vis-à-vis, unde să păstrezi mărunţişuri (gulere, eşarfe, lenjerie intimă, papioane, cravate, coliere, cosmetice, parfumuri şi aşa mai departe). Ideal ar fi ca pe interiorul uneia dintre uşile dulapului să ai o oglindă mare în care să îţi poţi verifica ţinuta.

 

Organizare după dimensiuni

 

Dacă ai un dulap mic şi nu se poate ca acesta să "devină" mai mare (să fie înlocuit cu un şifonier mai mare) din diferite motive, atunci poate ai putea să îl reorganizezi în interior. Nu ai nevoie de o bară pentru umeraşe pe lăţimea dulapului: poate ar fi mai practice două astfel de bare aşezate de-a lungul (pe orizontală, totuşi, ca în a treia imagine din galeria foto) şi de alte tipuri de suporturi pentru produse ce nu se aşază pe umeraşe, ci stau mai bine agăţate în cârlige sau organizate pe rafturi şi în sertare.

 

Dublarea accesoriilor pentru umeraşe

 

Dacă ai foarte multe cămăşi sau îţi place să îţi ţii toate tricourile şi toate bluzele pe umeraşe, atunci poate ar trebui să iei în considerare dublarea sau poate chiar triplarea barelor pentru umeraşe, precum şi fixarea unor cârlige ceva mai rezistente pentru aşezarea umeraşelor cu hainele pregătite pentru ţinuta de a doua zi. Galeria foto este reprezentativă în acest sens. (v. foto 4)

 

Sertare pentru încălţăminte

 

Poate ar trebui să iei în considerare şi organizarea perechilor de încălţăminte pe sertare dispuse la diferite înălţimi, aşa încât să tragi sertarul şi să ai mai multe perechi pe aceeaşi lăţime şi să nu trebuiască nicio cizmă să stea boţită sau să ocupe mai mult loc decât o pereche normală (joasă) de încălţăminte. De asemenea, poţi organiza încălţămintea în dulapuri care arată ca nişte biblioteci goale, deschise.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.37 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI