TIOR

Cum sa fii gazda perfecta?

Atunci când primești vizite, contează foarte mult comportamentul tău, dar și mai mult contează atmosfera existentă în locuința ta. De aceea, este recomandat ca în timp ce îți amenajezi locuința să te gândești continuu la viitorii tăi oaspeți și să alegi cele mai primitoare piese de mobilier și accesorii. 
 
Pe lângă faptul că trebuie să fii o gazdă cât mai prietenoasă și mai zâmbitoare, trebuie să ții cont de câteva reguli nescrise. În primul rând, trebuie întotdeauna să fie curat: cei care vin în vizită la tine nu trebuie sa fie dezgustați de urme de murdării pe chiuvetă, de șosete purtate împrăștiate prin living sau de "surprize" lăsate de copii sau de animalele de companie. 
 
În al doilea rând, este recomandat ca mobilierul să fie organizat în cerc sau în semicerc, astfel încât, prin poziționarea acestuia, să fie stimulată interacțiunea. De asemenea, este recomandat să optezi pentru culori calde în living – acestea nu trebuie să domine, ci doar să existe: poți alege o simplă vază galbenă pentru a o așeza pe măsuța de cafea din mijlocul livingului sau câteva rame (în orice nuanță de galben dorești, ori poate chiar în portocaliu sau roșu) cu fotografii cu cei dragi. Apoi sunt alte 3 puncte pe care trebuie să le urmărești:
 
Locuri confortabile 
 
Asigură-te că, indiferent câți musafiri ai, toată lumea are un loc unde se poate așeza și unde poate sta confortabil. 
 
Dacă livingul tău este relativ mic, nu ezita să optezi pentru mobilier ce se pliază: șezlonguri sau scaune. Într-un dulăpior poți depozita și câteva pernuțe sau huse pentru a face scaunele și mai confortabile. 
 
De asemenea, nu uita nici de piesele de mobilier cu dublă utilizare: lădițele ce se pot transforma în mini canapele, taburetele ce pot fi transformate în măsuțe de cafea și geamantanele ce pot fi transformate în dulapuri. 
 
Un bar cu licori 
 
Chiar dacă te găsești într-o perioadă mai puțin favorabilă, oaspeții tăi nu trebuie să fie copleșiți sub povara gândurilor tale. 
 
Pregătește un dulap în care ai organizat un minibar – nimic nu trebuie să fie scump sau "fițos": cumpără o sticlă simplă, pe care să o decorezi cu sfoară sau vopseluri acrilice și toarnă în ea puțin din vișinata aceea bună pe care tocmai ai primit-o de la bunici sau de la părinți; păstrează câteva dintre sticlele cu băutură care sunt primite de-a lungul anului pentru astfel de momente. 
 
Pentru persoanele care nu consumă alcool, ține în acest dulap un set pentru servirea ceaiului, dar și câteva sticle (eventual din sticlă) cu apă plată și/sau minerală. 
 
Posibilitatea de a merge la baie  
 
Adesea, cei care sunt în vizită se simt stânjeniți când au nevoie la baie. Așadar, pentru fiecare oaspete care-ți pășește prima dată pragul, fă un tur al casei și prezintă-i bucătăria și baia, după care invită-l în living. 
 
Împrumută și câteva din trucurile "de bun venit" pe care le găsești în restaurante sau hoteluri: așează un prosop curat în apropierea chiuvetei, astfel încât oaspetele să știe că îl poate folosi pe acela, parfumează baia (poți folosi parfumant de cameră, aromaterapie sau flori proaspete) și așează, într-un bol, câteva bomboane mentolate care să îi împrospăteze respirația. 
 
Când pleci la cumpărături, nu ar fi rău să treci pe listă perechi de papuci pentru oaspeți, periuțe de dinți de rezervă și prosoape noi, din cele medii pentru mâini și mai mari pentru corp (în cazul în care plănuiești să primești și oaspeți ce vor rămâne peste noapte). 
 
Sursa foto: houzz.com 
Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.27 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI