TIOR

Cum sa faci economie acasa?

De fapt, articolul de faţă nu este dedicat economiei casnice, ci mai degrabă organizării în interiorul gospodăriei pentru a arunca mai puţine lucruri, pentru a reduce resturile şi a eficientiza cumpărăturile şi felul în care se consumă totul în jurul casei.

 

Începem din bucătărie: stabileşte un meniu săptămânal.

 

Dacă ştii exact ce se va consuma în fiecare zi, vei şti exact ce să cumperi, prin urmare nu vei cumpăra nimic în plus. Aşadar, vor fi mai puţine alimente care se pot strica. Desigur, este bine ca meniul săptămânal să fie cât mai diferit, dar cel de luni se poate repeta miercuri, de exemplu, cu mici modificări.

 

Ce să faci cu resturile alimentare?

 

Le consumi! Resturile de mâncare, atât timp cât nu e stricată, trebuie consumate şi ele. Ţine-le la rece până în momentul servirii, iar apoi aşază-le frumos pe o farfurie şi consumaţi-le. Fructele care s-au trecut un pic sau care au câte o bubiţă nu trebuie aruncate cu totul: îndepărtează partea care s-a stricat, apoi fă cu ele un suc natural sau poţi să le fierbi şi să faci un compot.

 

Începe să creşti vegetale şi să pregăteşti totul în casă.

 

Găteşte totul de la zero. Creşte-ţi propriile lămâi, propriul pătrunjel, propriul busuioc în ghivece potrivite aşezate pe pervazul ferestrei din bucătărie sau prin casă. Desigur, va dura puţin până să rodească lămâiul, dar între timp va fi o plantă decorativă excelentă.

 

Ia-ţi ajutoare.

 

Am mai punctat şi cu alte ocazii: activităţile din jurul casei sunt "pretexte" bune pentru a te apropia mai mult de cei dragi şi, de altfel, de persoanele care locuiesc sub acelaşi acoperiş.

 

Fii prietenul mediului!

 

Nu mai arunca chiar totul! Consultă articolele pe care le găseşti aici despre handmade şi vezi ce poţi crea chiar tu din diferite materiale care se strâng în jurul casei: dopuri de plută, bidoane, cauciucuri, ziare vechi, frunze uscate, scaune vechi etc.

 

Reciclează şi prelucrează!

 

Nu arunca hainele care nu îţi mai vin sau de care te-ai plictisit! Donează către nevoiaşi tot ce este purtabil şi transformă toate celelalte haine în viitoare huse pentru pernuţe decorative, în păpuşi din cârpă, în cârpe de şters praful, în tapiserie pentru scaune şi aşa mai departe!

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.45 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI