TIOR

Cum sa faci ca sa nu mai intarzii dimineata?

Casa ta şi căminul familiei tale trebuie să ţină cu tine! Amenajează-ţi şi dotează-ţi locuinţa în aşa fel încât să te ajute să nu mai întârzii. Şi întârzierile acestea (mai ales dacă sunt repetate)pot deveni un stil de viaţă, însă stilul de viaţă ţi-l conturezi după locuinţa pe care o ai.

 

Poţi consulta şi articolul acesta despre „casa care are grijă de tine”, căci şi acest material este orientat mai degrabă către raportul dintre stilul de viaţă individual şi amenajările interioare şi nu se limitează la tendinţele din home design.

 

Aşadar, cum faci să nu mai întârzii?

 

Plănuieşte în avans.

 

Ştim, unora le place să lase totul pe ultima sută de metri, având impresia că aşa sunt mai eficienţi. Totuşi, este mai bine să pregăteşti totul dinainte... măcar cu o seară înainte. Pregăteşte-ţi mâncarea pe care o vei lua la pachet (dacă este cazul), pregăteşte-ţi ţinuta, pregăteşte pacheţelul, ghiozdanul şi ţinuta copiilor (sau ajută-i şi verifică-i dacă s-au pregătit ei corespunzător) şi lasă pentru dimineaţă numai duşul, cafeaua şi micul dejun.

 

Dacă ai mai multe lucruri de pregătit (pentru tine, pentru copii şi pentru animalele de companie, de exemplu), poate ar fi bine să ai o listă de sarcini pregătită şi să atribui câteva misiuni fiecărui membru al familiei, după abilităţi, forţă şi vârsta.

 

Pregăteşte câte ceva şi din weekend.

 

În weekend, ar fi bine să profiţi de timpul liber şi pentru a pregăti garderoba (spălatul, uscatul şi călcatul rufelor îţi poate ocupa ceva vreme, iar în timpul săptămânii este foarte probabil să nu ai nici cheful, nici timpul necesar) şi pentru a face cumpărăturile, pentru a nu mai pierde timpul prin magazine după serviciu şi să trebuiască numai să găteşti.

 

Nu mai amâna alarma.

 

Majoritatea persoanelor din zilele noastre nu se mai pot trezi odată cu soarele, ci au nevoie de alarmă. Dacă te trezeşti cu alarmă şi ai obiceiul de a o amâna din 5 în 5 minute (sau din 10 în 10, nu contează), ar fi bine să renunţi la acest obicei. Faptul că te trezeşti de mai multe ori pentru a amâna alarma nu face decât să te obosească mai mult şi să îţi ia din eficienţă.

 

Desemnează un loc anume pentru orice.

 

Oricine are nevoie de un loc pentru chei, un loc pentru telefoane, un loc pentru portofele, un loc pentru telecomenzi şi aşa mai departe – astfel, nu vei mai pierde timpul învârtindu-te prin casă şi încercând să îţi aminteşti unde ţi-ai văzut ultima dată cheile, telefonul sau ochelarii.

 

Încearcă o rutină pentru dimineaţă. 

 

Uite, noi îţi recomandăm aşa: vizita la baie pentru nevoile fiziologice şi spălatul pe faţă, mic dejun uşor, 15-30 de minute de exerciţii fizice (măcar câteva întinderi! Crede-ne, te vor ajuta să îţi intri în ritm), duş, îmbrăcat, plecat. Vei răspunde tuturor mesajelor şi apelurilor după ce ajungi la birou. Acum nu-ţi umple mintea cu lucruri ce te-ar putea stresa. Mai bine ascultă puţină muzică!

 

P.S. Dacă eşti o persoană punctuală, te felicităm! Ţine-o tot aşa!

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.23 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI