TIOR

Cum sa exploatezi oglinzile?

Oglinzile poartă în sine un stop de magie, căci ele te duc în lumi imaginare, dar îţi şi arată chipul, ele reflectă lumina şi lărgesc orizonturi. În funcţie de care dintre scopurile oglinzii ai nevoie în locuinţa ta va trebui să alegi dimensiuni, rame şi orientări.

 

Oglinzile nu trebuie să lipsească din baie şi de pe hol: în baie te bărbiereşti sau te pensezi şi te priveşti în timp ce te speli pe dinţi, pentru a-ţi verifica eficienţa, iar pe hol verifici aspectul înainte de a ieşi pe uşă, căci este important ca toţi ceilalţi să vadă ce om frumos eşti. Cu toate acestea, oglinzile îşi pot găsi loc şi în bucătărie, în living sau în dormitoare, pentru dimensiunea lor estetică.

 

Cum aşezi oglinzile aşa încât să fie puse în valoare şi exploatate la maximum? Iaca, noi avem câteva sugestii pentru locuri în care să aşezi oglinzile.

 

O fereastră mare între ferestre

 

Aşază o oglindă mare între ferestre, cu atât mai mult cu cât ferestrele sunt din cele mari: astfel, vei avea impresia că ai mai mult spaţiu în cameră, dar vei şi avea mai multe lucruri de privit. Ideal ar fi să fixezi oglinda pe perete, nu doar să o laşi sprijinită, căci astfel perspectiva va fi mai largă.

 

O oglindă aplecată pentru bucătărie

 

În bucătărie, pe unul dintre dulapuri, aşază o oglindă. Însă nu oricum. Prinde-o în aşa fel încât să stea aplecată ca cea din a doua imagine din galeria foto. Dacă alegi o oglindă cu ramă, ar fi bine ca aceasta să se asorteze cu restul mobilierului.

 

O oglindă discretă

 

Poţi întotdeauna să alegi o oglindă (îngustă sau lată cât tot peretele) pe care să o aşezi în spatele unei piese de mobilier: în spatele unui fotoliu, al unei console, al unui birou etc. În acest caz, este bine ca oglinda să nu aibă ramă sau să fie una cât mai subţire şi mai discretă, aşa încât să fie greu de depistat faptul că aceeea este o oglindă şi că nu este, de fapt, o altă parte a camerei.

 

O oglindă deasupra consolei

 

Consola trebuie să fie ori modernă şi simplă, ori vintage, iar rama oglinzii alese pentru deasupra consolei trebuie să se potrivească perfect cu aceasta. Şi ar arăta şi mai bine dacă oglinda ar fi "flancată" de tablouri micuţe sau de ghivece cu plante naturale.

 

Oglinzi lângă lămpi, de o parte şi de alta a patului

 

Dacă aşezi o oglindă lângă lampă, lumina lămpii se va propaga altfel în cameră: va fi mai multă lumină, dar mai blândă. Iar în dormitor ai nevoie tocmai de astfel de lumină, aşa încât să nu te supere când, în miez de noapte, este nevoie să aprinzi veioza.

 

Oglinzi pentru automotivare

 

Dacă ai o zonă din casă unde îţi faci exerciţiile (chiar şi numai de două ori pe săptămână dacă nu zilnic), este bine să ai oglinzi în care să îţi urmăreşti mişcările, să vezi cum ţi se transformă corpul, să verifici executarea corectă a exerciţiilor, să te automotivezi, să ai impresia că nu lucrezi singur(ă).

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.36 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI