TIOR

Cum sa depozitezi totul si sa ai si destul spatiu?

Atunci când îţi amenajezi locuinţa, trebuie să iei în calcul tot timpul lucrărilor de design şi modul si locurile de depozitare a obiectelor personale, astfel încât să îţi rămână cât mai mult spaţiu liber prin casă. Cum ce să faci cu în tot spaţiul? Să dansezi, să te întinzi, să te joci cu copii, să îţi muţi mobila când vrei o schimbare! 
 
Şi pe masă, şi sub masă... 
 
Măsuţa pentru cafea, de exemplu, nu trebuie să folosească doar pentru a avea unde să pui tăvile: deasupra măsuţei poţi aşeza o vază, câteva lumânări parfumate şi, de ce nu, cartea pe care o citeşti în timpul liber. 
 
În interior, depozitează cărţi (mai ales dacă nu ai şi bibliotecă sau dacă nu au încăput în cea pe care o ai) sau lădiţe (eventual din cele acoperite) cu produse ce nu şi-au găsit locul în altă parte (hăinuţe, ornamente de Crăciun, seturi de ceşti sau pahare, albumele foto etc). 
 
... Şi în copac... 
 
O soluţie creativă pentru depozitarea „bogăţiilor” adunate în timp sunt rafturile – copac. Poate fi cu totul numai din lemn, din plastic sau din metal sau poţi picta perete în forma unui copac şi apoi ataşează rafturi pe care să aranjezi cărţile preferate, cutiile cu bijuterii sau mici suveniruri. 
 
Rafturile pot fi organizate în orice formă îţi face plăcere, nu numai în formă de copac: le poţi amenaja în formă de labirint, în formă de căsuţă, în formă de animale abstractizate sau, cu ajutorul unor rafturi rotunde, un întreg sistem solar. 
 
... Şi după perdea... 
 
Întotdeauna poţi instala câteva rafturi pe un perete – mai late sau mai înguste, mai lungi sau mai scurte, după gust – pe care să le umpli cu tot felul de trăznăi care se adună la casa omului în mod inevitabil. 
 
În faţa acestor rafturi, prinde o perdea sau chiar o draperie groasă, care să dea impresia că dincolo se deschid ferestre, dar să nu fie decât ferestre către amintirile tale ori către lumile din poveştile şi romanele tale preferate.
 
Important este ca totul să fie ordonat dincolo de cortine, astfel încât, în cazul în care ai un oaspete mai curios, să nu fie atacat de produsele depozitate de tine tocmai pe acele rafturi. 
 
Întotdeauna poţi apela cu încredere la cutii şi lădiţe din lemn, din împletitură ori chiar din ţesături puţin mai rigide. Acestea te vor ajuta şi să sortezi produsele în funcţie de categoria căreia aparţin, dar şi să le păstrezi în ordinea stabilită – întotdeauna este mai bine să păstrezi totul în recipiente mai mici şi în mai multe secţiuni în dulapuri. 
 
... Şi deasupra uşii... 
 
Este unul dintre locurile preferate de designeri: spaţiile de deasupra uşilor au un potenţial foarte mare pentru depozitarea obiectelor personale, mai ales în cazul cărţilor. Poţi construi rafturi de jur împrejurul uşii sau numai în partea de sus a camerei, spaţiu care este util şi, adesea, irosit. 
 
Acelaşi lucru este valabil şi în cazul ferestrelor: este un loc numai bun pentru depozitarea cărţilor, a albumelor cu fotografii şi a lădiţelor frumos impletite în care îţi ţii suvenirurile. Ai grijă, însă, nu depozita lucruri grele deasupra canapelelor sau deasupra paturilor!  
 
Sursa foto: houzz.com, whittledinwood.com, thatshouldbemine.com
Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.45 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI