TIOR

Cum sa decorezi polita semineului?

Şemineul este un soi accesoriu foarte râvnit, mai ales toamna şi iarna, când abia aşteptăm să ne retragem în căsuţele noastre primitoare şi călduroase. Despre şemineuri am mai discutat şi în articole anterioare. Ştim că sunt şi persoane care nu îşi doresc şemineu din motive de estetică sau de spaţiu sau din cauza vreunei sensibilităţi sau alergii, însă pentru cei care sunt atraşi de ideea de a avea un şemineu avem o întrebare: tu cum îţi decorezi poliţa şemineului?

 

Sigur că poliţa şemineului poate fi păstrată liberă, pentru a fi mai uşor de curăţat totul şi pentru a păstra un aspect cât mai simplu pentru locuinţa, însă accesoriile sunt adesea necesare pentru personalizarea locuinţei şi înfrumuseţarea, energizarea decorului. Aşadar, ce fel poţi decora poliţa şemineului?

 

Rustic şi fără complicaţii

 

Stilul ales pentru decorarea şemienului depinde foarte mult de restul decorului dintr-o cameră. De exemplu, dacă ai optat pentru podele simple din lemn masiv şi pereţi albi în întregime, stilul rustic s-ar potrivi de minune şemineului tău. Aşezi cu grijă câteva crengi şi, poate, o mică buturugă în şemineu, apoi decorezi poliţa acestuia cu accesorii din lemn: mici sculpturi din lemn, rame foto din lemn şi poate şi un aranjament cu crenguţe uscate sau frunze mari şi uscate.

 

Ornamente voluminoase

 

Dacă vrei ca privirile să se îndrepte întâi în această direcţie, atunci poate ar fi bine să zugrăveşti şemineul în culori îndrăzneţe şi să îl decorezi cu ornamente dintre cele mai voluminoase, mai nonconformiste şi mai ochioase. Cu siguranţă vei repera cu uşurinţă imaginea din galeria foto corespunzătoare acestei sugestii.

 

Ornamente din aceeaşi familie

 

Şi ornamentele au familia lor, desigur. Cum identifici o familie de obiecte? E simplu: ori au aceeaşi formă (dar modele şi culori diferite), ori sunt din acelaşi material (dar cu forme şi dimensiuni diferite).

 

De exemplu, poţi întemeia o familie de pisici: pisică din piatra, pisică din lemn, pisică din ceramică, pisică din cârpă, pisică desenată, pisică din împletituri de nuiele, pisică din metal şi aşa mai departe sau poţi întemeia o familie de sticlă, cu un bol de sticlă, o vază din sticlă, un suport pentru lumânări din sticlă, un îngeraş din sticlă şi aşa mai departe. În galerie vei găsi o mică familie din sticlă pe poliţa şemineului.

 

Artă cu ordine sau fără ordine

 

Aşa cum am notat şi cu alte ocazii, arta poate lua tot felul de forme: sculpturi, gravuri, picturi şi aşa mai departe. Poţi alege să îţi ornezi poliţa şemineului cu un singur tablou mare, impozant, sau cu tablouri de diferite dimensiuni, cărora le alături diferite sculpturi, în diferite materiale (vezi ultima imagine din galeria foto).

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.27 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI