TIOR

Cum sa amenajezi apartamente de 30 mp?

Apartamentele foarte mici şi garsonierele nu sunt greu de amenajat, însă par adesea neîncăpătoare. Cum să îţi amenajezi apartamentul pentru a fi suficient de mare, chiar şi când are numai 30 de metri pătraţi? Am mai discutat despre amenajarea garsonierelor aici, precum şi despre amenajarea camerelor de cămin, însă revenim cu forţe proaspete, căci întotdeauna sunt bine venite câteva sugestii noi pentru amenajarea spaţiilor înguste, nu-i aşa?

 

Pat cu tăblie şi canapele mici

 

Bineînţeles că patul şi, respectiv, dormitorul nu trebuie să lipsească! Dar parcă ai vrea, totuşi, şi un living, nu-i aşa? Nu trebuie să renunţi la nimic: măsori totul cu atenţie şi alegi un pat micuţ, cu tăblie înaltă şi la cap, şi la picioare, iar apoi aşezi lipită de el o canapea joasă. Nu va fi prea mult loc în care să se strângă mizeria, dar vei putea să amenajezi cu uşurinţă şi un living mic: televizorul îl fixezi pe perete, aşezi în faţa canapelei o măsuţă de cafea şi un fotoliu puf în lateral şi gata!

 

Dacă ideea aceasta nu îţi este pe plac, ia în calcul canapelele şi fotoliile extensibile (ce se pot transforma cu uşurinţă în paturi confortabile) sau paturile rabatabile, care se strâng uşor şi oferă mult spaţiu în camerele unde sunt montate.

 

Spaţii de depozitare peste tot

 

Doar pentru că locuinţa ta este mică nu înseamnă şi că tu ai mai puţine lucruri de depozitat. Prin urmare, încearcă să alegi cel mai eficient tip de mobilier din acest punct de vedere: paturi şi canapele cu lăzi de depozitare încorporate (de obicei, aici se păstrează perne, pilote, pături şi lenjerii de pat), taburete cu utilizare multiplă (sunt, de fapt, nişte lădiţe tapisate şi cu capac rabatabil), dulapuri foarte atent compartimentate, dulapuri suspendate, rafturi deasupra uşii şi aşa mai departe.

 

Culori neutre şi lumină multă

 

Este cea mai simplă alegere cromatică: paleta de culori neutre. Desigur, poţi alege şi culori, în general fiind recomandate culorile pastelate sau elementele de dimensiuni mici în culori intense – dacă un fotoliu mic de un roşu aprins atrage privirile, automat restul camerei pare mai mare.

 

Cât despre lumină din belşug şi oglinzi, probabil că nu mai trebuie să vorbim, căci tu ştii deja că un spaţiu bine luminat pare mai mare, dar şi că oglinzile au darul magic de a crea impresia unui loc de două ori mai mare decât este.

 

Mobilier simplu şi detalii cu măsură

 

Cu cât un spaţiu mic este mai aglomerat, cu atât pare şi mai mic. De aceea, este recomandat ca într-o locuinţă mică (o garsonieră sau un apartament de 30 de metri pătraţi) să alegi mobilier cât mai simplu şi să nu faci abuz de ornamente.

 

Sursa foto: home-designing.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.27 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI