Cum sa aduci dinozaurii inapoi?

07-04-2015 / Blog amenajari locuinte

Pentru persoanele cărora le plac obiectele personalizate, în general, această idee poate fi de-a dreptul genială: cum oferi din nou viaţă dinozaurilor? Cu siguranţă ai tras deja cu ochiul la galeria foto, aşa că ştii răspunsul: nu vom mai avea niciodată dinozauri vii, dar putem avea dinozauri cu viaţă, pentru că inclusiv plantele înseamnă viaţă.

 

Cum aduci dinozaurii la viaţă? Cu ajutorul plantelor vii şi cu ajutorul obiectelor lucrate manual. În continuarea articolului îţi vom prezenta cum poţi crea astfel de ghivece unicat, excelente pentru decorarea grădinii sau a balconului şi chiar pentru a oferi cuiva un dar haios.

 

Ce îţi trebuie?

 

Vei avea nevoie de următoarele: un dinozaur din plastic (de jucărie), un burghiu, un cuţit (un cuţit normal, cu vârf ascuţit sau un cutter), pământ şi un pui de plantă. În funcţie de câtă îndemânare ai şi de gusturile personale, s-ar putea să ai nevoie şi de sârmă, ruletă, hârtie şi vopsea (de preferat, din aceea la tub, spray).

 

Ce trebuie să faci?

 

În primul rând, va trebui să alegi dinozaurii preferaţi: dacă tot este un proiect handmade, trebuie să îţi ofere posibilitatea să ai cele mai tari decoraţiuni din toată lumea.

 

În al doilea rând, va trebui să te apuci, pur şi simplu, de treabă. Acest lucru înseamnă că vei lua dinozaurul din cauciuc, vei stabili care este porţiunea din care va răsări planta pe care o vei sădi, iar cu burghiul vei da patru găuri mici, pentru a stabili perimetrul de decupare. Precum probabil ştii deja, găurile le poţi da şi cu un cui încins (ţinut cu un patent, ca să nu te frigi) dacă nu ai burghiu.

 

Apoi, vei lua cuţitul (sau cutter-ul) şi vei decupa în spinarea dinozaurului un pătrat, un cerc sau o formă neregulată – forma decupajului nu contează prea mult.

 

Foarte important este să dai o găurică şi în partea inferioară a dinozaurului (în burtă), pentru ca, aşa cum toate ghivecele au scurgere pentru surplusul de apă, şi ghiveciul tău handmade să aibă acea scurgere.

 

Următorul pas este opţional. Poţi folosi vopsea pentru a schimba aspectul dinozaurului şi a-i oferi un nou colorit, potrivit locuinţei tale sau celorlalte decoraţiuni alături de care este aşezat. Poţi utiliza şi carioci (permanente sau nu) pentru a desena dinozaurul sau pentru a-i trece numele pe codiţă. Viitorul ghiveci va putea sta cuminte pe podea, pe pervaz sau pe iarbă sau, dacă vrei, poţi folosi puţină sârmă pe care să o treci pe la baza gâtului şi să faci dinozaurul să plutească.

 

Ultimul pas este să introduci puţin pământ în dinozaur prin orificiul creat. Dacă vrei să nu faci prea multă mizerie, foloseşte-te de un con din hârtie pentru direcţionarea pământului în dinozaur. Sădeşte şi planta pe care vrei să o vezi crescând din dinozaurul tău şi mai adaugă puţin pământ. Toarnă puţină apă, ca pământul să se aşeze mai bine şi planta să îşi primească porţia de hidratare.

 

Felicitări! Acum ai un dinozaur cu viaţă!

 

Sursa foto: houzz.com

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.