TIOR

Cum refolosesti obiecte vechi

Reciclarea se bazează pe refolosirea obiectelor vechi. Amenajările interioare pot avea rezultate foarte frumoase fără a fi şi costisitoare. Îţi spunem noi cum! În primul rând, ai nevoie de ceva mai multă încredere în mobilierul cu vechime şi să nu îl arunci după primul scârţâit. În al doilea rând, trebuie să te îţi stabileşti bugetul şi să vezi ce sume poţi direcţiona recondiţionărilor obiectelor vechi şi ce sumă revine produselor noi.

 

Oferă suflet fiecărei încăperi.

 

Obiectele vechi sau „vintage”, cum este la modă să le numim, vin întotdeauna cu cel puţin o poveste la pachet: ori sunt legate de poveşti domestice de care te vor ajuta să îţi aminteşti, ori se crează o poveste la achiziţionarea lor când, inevitabil, afli poveşti despre vechii proprietari.

 

Venind cu poveştile la pachet, obiectele vintage oferă un aer familial încăperilor unde le vei aşeza, iar acesta ar trebui să fie prezent în fiecare cameră a căminului tău. Alege minimum un obiect vintage pentru fiecare cameră din locuinţa ta pentru a o transforma în „acasă”.

 

Oferă un chip nou obiectelor ce par că nu se potrivesc.

 

Unele obiecte vintage sunt prea şterse, însă forma lor este ideală pentru aspectul general pe care l-ai vizualizat? Nu ar trebui ca acest lucru să fie o problemă.

 

Important este ca formele să fie potrivite, ca piesa respectivă de mobilier să nu aibă defecte iremediabile şi ca tu să ai puţină imaginaţie ca să îţi dai seama care este modificarea potrivită pentru respectiva piesă: retapisare, vopsire, lăcuire, autocolant?

 

Adaptează totul necesităţilor familiei tale.

 

Alege orice se potriveşte gusturilor tale şi ale celor din familia ta, exact cum te sfătuiam şi într-un alt articol recent. Dacă tu vrei ca în dining să ai un discobol, pune-l acolo. Dacă vrei blană pe scaune şi aşa crezi tu că arată bine, pune bucăţi de blană (naturală sau artificială) pe scaune.

 

Nu uita, totuşi, că este importantă şi dimensiunea pragmatică: dacă blana pe scaune înseamnă că unul dintre membrii familiei rămâne fără scaun, va trebui să te gândeşti de două ori dacă merită într-adevăr.

 

Repară, îmbracă sau vopseşte, nu arunca.

 

Aminteşte-ţi şi despre articolul nostru în care te sfătuiam să vopseşti dulapurile din bucătărie şi să le păstrezi pe cele vechi, mai ales dacă nu au niciun alt defect decât faptul că te-ai plictisit de ele.

 

Este valabil pentru orice: va dura mai mult dacă încerci să repari în loc să schimbi. Dacă un dulap sau o canapea scârţâie, repară; dacă a sărit vopseaua de pe un scaun, vopseşte-l; dacă s-a pătat husa fotoliului preferat, ia-i o husă sau retapisează-l. Nu arunca nimic ce poate fi salvat!

 

Afişează improvizaţii artistice.

 

Obiectele de artă nu trebuie să fie ale vreunui artist consacrat ca să arate bine. În plus, dacă rămânem la ideea unor amenajări de interioare nu prea costisitoare, atunci trebuie să te gândeşti şi la preţurile percepute de artişti sau de cei care le vând capodoperele sau replicile.

 

Mai bine improvizezi un tablou foarte expresiv realizat din colaje cu imagini sugestive pentru tine şi cei dragi sau înrămezi un goblen cusut de mama sau un desen pictat de micuţii tăi (sau, de ce nu, de tine).

 

Sursa foto: houzz.com

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.45 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI