TIOR

Cum maschezi defectele locuintei tale?

"Casa mea nu are defecte"! Ba da, are! Cum identifici defectele unei locuințe, cum le repari și cum le maschezi? Dacă le-ai observat, nu le poți lăsa așa! Te vor scoate din sărite mai devreme ori mai târziu... 
 
Atunci când alegi să cumperi o casă nou sau un apartament nou, încerci să alegi locuința cea mai bună, însă întotdeauna există și mici defecte care se datorează fie modului în care a fost construită locuința, fie din cauza stilului tău de viață, fie, în cazul unui apartament vechi sau închiriat, din cauza foștilor locatari. 
 
Părul animalului de companie 
 
Am dedicat aici un întreg articol despre adaptările locuinței la prezența unui animal de companie. Ai grijă la alegerea covorului: optează pentru unul împletit, nu unul cu perii mari, astfel încât să îți fie cât mai ușor să îl cureți cât mai bine. Nu poți renunța complet la covor, deoarece părul animalului tău de companie va cădea oricum și se vor forma cocoloașe în fiecare colțișor al camerei, fie el cât de mic. De asemenea, va trebui să aspiri cât mai des. 
 
Zugrăveală neuniformă 
 
Nu toți zugravii ar trebui să zugrăvească – ești de acord, nu-i așa? Mai ales, trebuie să nu se apuce de treabă oameni care nu au pregătire sau talente de zugrav. 
 
Totuși, dacă trebuie să repari munca altora, poți apela la mai multe trucuri: acoperi pereții cu etajere de diferite dimensiuni, așezate la înălțimi diferite, sau instalezi pe unul dintre pereți o draperie din material gros și dens într-o culoare puternică ce va atrage atenția asupra sa, făcând neobservate orice alte defecte ale pereților. 
 
O altă variantă este îmbrăcarea pereților în tapet sau decorarea lor cu diverse modele de autocolant. 
 
Podele pătate 
 
Dacă aspectul podelelor nu te mulțumește, cu siguranță se poate rezolva totul cu un covor drăguț. Alege  unul cu o textură și un colorit care să fie pe placul tău, dar care să se potrivească și celorlalte obiecte alese pentru decorarea întregului apartament. 
 
Poți opta pentru covoare cât toată podeaua, pentru covoare medii sau pentru mai multe covoare mici (rotunde, pătrate sau cu forme nedefinite), în funcție de ce procent din podea vrei să acoperi, dar și de aglomerarea camerei. 
 
Iluminat slab sau dispus în mod ineficient 
 
Mai ales în cazul apartamentelor vechi, există posibilitatea să nu fie luminate corect: ori este lumina prea slabă, ori corpurile de iluminat sunt amplasate în locuri nepotrivite, ori sunt alese produse de iluminat care limitează propagarea luminii. 
 
Pentru a face spațiul din locuința ta să pară mai mare și mai luminos poți așeza ici, colo câte o oglindă – nu contează nici forma oglinzii, nici modelul ramei (de altfel, rama poate lipsi cu desăvârșire). 
 
Pereți albi sau bej 
 
Nici pereții albi, nici cei bej nu sunt cele mai fericite alegeri. Totuși, nu uita că poți alege mobilierul colorat și că decorațiunile pot înveseli orice cameră, nu este nevoie de pereți turcoaz sau roz-bonbon pentru o locuință modernă și simpatică. 
 
Nu te teme nici de contraste, nici de asimetrii, nici de decorațiunile ceva mai ciudățele: dacă ție ți se pare că vor arăta bine la tine acasă, nimic nu trebuie să te oprească din a le alege. 
 
"Țevăraia" la vedere 
 
Dacă toate țevile sunt lăsate la vedere, aspectul general cu siguranță nu este unul plăcut. Totuși, acest lucru se poate "repara" destul de ușor. De exemplu, țevile pot fi îmbrăcate în autocolant sau cu ajutorul plantelor cățărătoare de interior (ex: filodendron). Dacă ți se pare așa prea complicat, atunci optează pentru decorațiuni mărunte în aceeași nuanță cu țevile: obiecte vintage, mici obiecte de artă sau suveniruri din jurul lumii. 
 
Mobilier tern 
 
Totul poate fi personalizat. Vopsea, carioci temporare, autocolant – iată doar câteva dintre cele mai simple variante de personalizare. Putem adăuga și colajele și retapițarea, însă acestea sunt doar pentru persoane foarte răbdătoare și care au încredere în îndemânarea lor. 
 
Sursa foto: houzz.com 
Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.42 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI