TIOR

Cum maschezi aparatul de aer conditionat?

Sigur, ne place când vara putem face răcoare, dar aparatul de aer condiţionat nu este una dintre cele mai estetice invenţii din lume. Cum îl ascunzi? Trebuie să se poată camufla! Tot ce este făcut de mâna omului poate fi camuflat, mascat, ascuns, transformat în ceva estetic. Îţi aminteşti despre articolul în care scriam despre cum se ascunde un calorifer? Ceva asemănător se va întâmpla şi astăzi, după cum urmează...

 

Încorporat într-o nişă sau într-un perete fals

 

Majoritatea aparatelor de aer condiţionat sunt albe, aşa că ar fi recomandat să vopseşti şi peretele pe care va fi instralat aerul condiţionat tot în alb. Următorul pas ar fi să creezi o firidă falsă sau un perete fals şi aici să instalezi aerul condiţionat care nu va mai ieşi la fel de mult în evidenţă.

 

Aşesat deasupra tocului...

 

Dacă instalezi aparatul de aer condiţionat deasupra tocului uşii sau deasupra tocului ferestrei, nu îl va mai băga nimeni în seamă: oamenii vor fi prea ocupăţi să privească afară sau să urmeze cu privirea calea pe care o au de parcus.

 

Deasupra dulapurilor

 

Deasupra dulapurilor, aparatul de aer condiţionat ar fi şi mai uşor de ignorat, căci privirea este distrasă de conţinutul dulapurilor. Ori, de ce nu, ai putea alege mobilier realizat la comandă care să fie înalt până la tavan şi să aibă în partea superioară un compartiment special pentru aerul condiţionat care să fie ascuns după un grilaj. Ori, în cazul în care nu vrei un dulap sau o bibliotecă, poţi opta pentru rafturi plutitoare şi să fixezi unul sub aparatul de aer condiţionat, de parcă şi acest aparat ar fi dintre lucrurile pe care ai vrut să le etalezi pe rafturi.

 

Ascuns după vopsea ori după un grilaj...

 

Camuflajul adevărat presupune culoare şi formă: poţi camufla aparatul de aer condiţionat şi dacă îl vopseşti sau îl comanzi cu o carcază la culoarea peretelui (alta decât alb), şi dacă îi creezi un grilaj care să se asorteze cu unele elemente de decor din cameră.

 

Construieşte ceva în jurul lui...

 

Nu uita niciodată că aparatul de aer condiţionat are două părţi: una în casă, una afară. În jurul celei de afară poţi construi un soi de mască pe care vei construi încă ceva (căsuţe pentru păsărele, aplecătoare pentru unelte, o mini seră etc.

 

Gărduleţ şi vegetaţie...

 

Alege-i un grilaj care să permită o ventilaţie corespunzătoare, dar plantează în imediata vecinătate a acestuia câţiva copăcei sau arbuşti sau, de ce nu, plante agăţătoare care să înfrumuseţeze peisajul.

 

Ghidează privirea altundeva

 

Apoi, distragerea atenţiei poate funcţiona de fiecare dată: construieşti un gărduţ pitic care va trece exact pe lângă aparatul de aer condiţionat (valabil numai pentru cei care stau la casă), iar pe lângă acest gărduţ vei improviza o potecuţă care şerpuieşte un drum către un punct care ori nu este în raza vizuală, ori este mândreţea grădinii. Cine ar mai avea timp să se gândească la ce este dincolo de gărduţul pitic?

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.19 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI