TIOR

Cum iti dai seama ca esti acasa?

Toate citatele au luat naştere în urma unor experienţe personale ale celor care le-au scornit. Noi am ales câteva definiţii cunoscute pentru "acasă". Tu cu ce anume asociezi acest cuvânt? Care este lucrul (material sau imaterial) care te face să te gândeşti acasă şi care este cel care te face să te simţi acasă?

 

Acasă este acolo unde ai un loc al tău.

 

Acasă ar trebui să fie locul unde nu te simţi niciodată în plus. Şi cum nu te simţi în plus? Atunci când ai un loc prestabilit pentru lucrurile tale, eşti acasă: fiecare membru al familiei trebuie să aibă un loc al său pentru a-şi agăţa haina, un loc pentru pantofi, un loc pentru ghiozdan sau geantă, un loc pentru chei (şi cheile, evident).

 

"Acasă e acolo unde fiecare lucru îţi spune ceva". Fiecare membru al familiei va avea o cameră sau un colţ dintr-o cameră care va fi numai a/ al lui. Indiferent de câte ori vă mutaţi sau reamenajaţi, fiecare obiect din "acasă" va avea o poveste cât de mică în spate sau îşi va construi una.

 

Acasă este acolo unde te simţi în siguranţă.

 

Este acolo unde nu te temi că un alt copil îţi va lua jucăria şi nu ţi-o va înapoia, unde nu trebuie să dormi cu un ochi deschis. Acasă este acolo unde nu vor fi niciodată monştri sub pat, unde poţi adormi fără să te mai gândeşti la ce vei avea de înfruntat mâine, unde poţi discuta despre tot ce te apasă.

 

Amenajează un living şi o bucătărie care să stimuleze comunicativitatea în interiorul familiei: mobilierul să fie aşezat în cerc sau în semicerc, culorile dominante să fie calde, lumina la fel. Apoi, asigură-te că locuinţa ta nu este o ţintă uşoară pentru musafiri nepoftiţi: ferestrele să se închidă bine, la fel şi uşa de la intrare.

 

Ia toate măsurile necesare unui trai fără griji: alarmă de gaz, alarmă de fum etc.

 

Acasă este acolo unde fiecare îşi ştie rostul.

 

Fiecare membru al familiei are un rost. Cei mici trebuie să îşi strângă jucăriile, cei mari să facă ordine şi să asigure hrana. Cei mici învaţă, cei mari muncesc; mami calcă, tati bagă la spălat, bebe îşi strânge hăinuţele şi le duce la spălat, de exemplu.

 

O familie trebuie să lucreze împreună şi să împartă responsabilităţile în mod corespunzător, în funcţie de vârstă, forţă şi timp liber.

 

Acasă este acolo unde te simţi în largul tău.

 

Scriam mai sus despre cum fiecare membru al familiei trebuie să aibă locul său – acest lucru înseamnă că te simţi în largul tău: patul tău va avea aşternuturi în culorile tale preferate, biroul tău va avea câteva accesorii care îţi spun povestea, scaunul de la bucătărie (scaunul tău de la bucătărie) se va potrivi înălţimii şi personalităţii tale, aşa încât să te simţi confortabil şi să nu îţi faci probleme pentru faptul că ai câţiva centimetri sau câteva kilograme în plus sau în minus.

 

Acasă este acolo unde îţi aminteşti cine eşti.

 

Tot acasă este locul ideal pentru a-ţi etala premiile, obiectele pe care le-ai creat, dar şi obiecte care spun pe unde ai fost: diferite suveniruri, rame cu fotografii cu tine şi cu cei dragi din diferite locuri, un panou cu arborele genealogic, o hartă cu piuneze prinse în locurile vizitate, un panou cu diferite bileţele, fotografii şi magneţi care să vă reprezinte.

 

Sursa foto: houzz.com

 

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.45 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI