Cum iti alegi apartamentul?

26-10-2014 / Blog amenajari locuinte

Este minunat să îţi alegi o locuinţă nouă, mai ales dacă mutarea se face din proprie voinţă, nu din cauze nu tocmai plăcute. Totuşi, cum alegi o locuinţă nouă? Te-ar tenta mai mult un apartament sau o casă? Ia în considerare numărul viitorilor locuitori, vârstele acestora, ocupaţia şi aşa mai departe. Întotdeauna o locuinţă trebuie aleasă în funcţie de cei care vor trăi în acest spaţiu şi îl vor numi „acasă”, dar acest lucru îl ştiai deja şi tu, cu siguranţă.

 

Cumperi sau închiriezi?

 

Alegerea dintre a cumpăra o locuinţă şi a închiria o locuinţă este prima care trebuie făcută din motive foarte evidente: trebuie să ştii care sunt investiţiile ulterioare, care sunt compormisurile pe care ar trebui să le faci şi cât de importante sunt acestea, dacă este suficient spaţiu sau este prea mult, dacă vei avea, ulterior, un coleg de apartament şi aşa mai departe. De exemplu, dacă doar închiriezi o locuinţă, ai putea să te împaci cu ideea că nu ai balcon sau că stai la etajul 7 deşi îţi doreai să stai la etajul 2. Dar dacă vrei să cumperi acea locuinţă, lucrurile se schimbă puţin. Aşadar: pentru ce perioadă ai nevoie de această locuinţă? O cumperi sau o închiriezi?

 

Cât de potrivit este apartamentul pentru bugetul tău?

 

Indiferent de prima alegere, tot va trebui să alegi noua locuinţă (de închiriat sau de cumpărat) conform posibilităţilor tale financiare. Chiar dacă ai iniţial nevoie de un împrumut, şi acesta trebuie raportat la posibilităţile reale de plată. Mai ales în cazul contractării unui credit (Prima Casă sau de orice alt fel) trebuie să analizezi foarte bine situaţia şi să planifici totul pe termen lung, aşa cum va fi, probabil, şi plata ratelor la credit.

 

Când eşti gata să te muţi?

 

Şi acest criteriu este important, căci acum va trebui să te gândeşti dacă ai suficiente resurse să îţi utilezi şi mobilezi casa, în cazul în care nu o cumperi sau nu o închiriezi gata mobilată şi utilată. Va trebui să îţi reanalizezi bugetul şi să îţî prioritizezi diferitele necesităţi pe care le are locuinţa ta: este mai important să amenajezi frumos livingul sau să iei un pat confortabil în dormitor şi să utilezi baia? Dar, şi mai important, când trebuie să te muţi?

 

Câte schimbări vrei/ poţi să faci?

 

Aşa cum punctam încă de la începutul articolului, trebuie să ştii, mai ales în cazul în care închiriezi locuinţa, ce poţi schimba, dacă îţi doreşti să investeşti tu în aceste schimbări sau dacă va fi necesar să discuţi cu proprietarul, dacă este numai un moft sau dacă este o necesitate lucrul pe care vrei să îl schimbi şi aşa mai departe.

 

Pentru acest lucru, va trebui să analizezi foarte bine calitatea construcţiei, a instalaţiilor, a utilităţilor, a eventualului mobilier şi a felului în care este compartimentat spaţiul locativ.

 

Sursa foto: freshome.com

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.