TIOR

Cum invingi caldura de afara?

Vara aceasta am avut noroc să fie şi multe zile răcoroase, totuşi vara nu s-a terminat, iar zilele toride ne pândesc după colţ. Aşadar, nu ai niciun motiv să nu îţi însuşeşti cunoştinţele necesare pentru evitarea temperaturilor ridicate, mai ales că vremea este schimbătoare şi un val de căldură poate lovi oricând. Iată câteva sugestii pentru a te bucura de grădina sau de balconul tău, pentru a putea evada din casă şi pentru a scăpa de aerul condiţionat, o măsură artificială şi nesănătoasă de răcorire.

 

Un foişor pentru clubul secret

Secret sau nu, este o idee bună să construieşti un foişor în curtea ta, un locşor unde să organizezi tot felul de activităţi: întâlniri de ceai, cluburi de lectură, întâlniri de clacă, o serată de cocktailuri şi aşa mai departe.

 

În foişor poţi aşeza mobilier de exterior (mese, leagăne, fotolii, scaune, mese etc), ghirlande luminoase şi tot felul de obiecte rezistente la umiditate sporită, vânt şi la temperaturi mai mari.

 

Tot ce-ţi trebuie pe verandă

 

Când este cald de tot, nu trebuie să rămâi în casă, ci este mai bine să mergi afară şi să te bucuri de spaţiul disponibil. Indiferent că este vorba despre o terasă, un balcon sau o verandă, fă acest spaţiu să fie cât mai accesibil şi mai primitor.

 

Adu aici toate obiectele de care ai putea avea nevoie: un loc unde să te aşezi, obiecte care să te ajute să petreci timpul liber într-un mod plăcut (cărţi, jocuri, gherghef etc) şi piese de mobilier unde să depozitezi aceste obiecte.

 

O pergolă romantică

 

Putem să o numim şi „boltă“, deşi nu e chiar acelaşi lucru. Pergola, dacă nu ştii ce este aceea (ştim că nu este un termen foarte des folosit), este definită ca fiind „o construcţie uşoară într-un parc sau într-o grădină, formata dintr-o reţea de grinzi de lemn susţinute de şiruri de coloane, de stâlpi pe care se întind plante agăţătoare decorative).

 

Vei putea vedea un exemplu pentru astfel de construcţie şi în galeria foto pe care ţi-am pregătit-o.

 

Şi un strop de apă întotdeauna e bine venit!

 

Obiectele decorative pentru exterior sunt şi mai plăcute dacă funcţionează pe bază de apă: un perete de apă, o fântână arteziană, un mic iaz – nu crezi că ar fi potrivit un astfel de ornament pentru grădina ta pe timp de vară? Aşa, vei oferi şi vrăbiuţelor un loc unde să se scalde, şi ţie şi familiei tale un obiect de decor răcoritor şi frumos.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.23 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI