TIOR

Cum faci tavanul sa para mai inalt?

Unele locuinţe sunt foarte joase, iar altele au o înălţime medie, dar locuitori foarte înalţi, care se pot simţi sufocaţi de tavanele care par să le stea în cap. Cum faci tavanele să pară mai înalte? Va trebui, desigur, să alegi pentru fiecare cameră câte o modalitate de a o face să pară şi mai înaltă, aşa încât să se creeze o armonie şi un echilibru al dimensiunilor tuturor camerelor din interiorul locuinţei tale.

 

Orientează-te către mobilier scund.

 

Bineînţeles că dulapurile şi bibliotecile vor fi cât mai înalte, pentru a crea cât mai mult spaţiu de depozitare, dar canapelele, fotoliile, scaunele şi mesele pot fi oricât de joase: cu cât mai joase vor fi aceste piese de mobilier, cu atât va părea întreaga cameră mai înaltă şi mai spaţioasă.

 

În acelaşi timp, se vor alege accesorii cât mai simple, iar pereţii nu vor avea foarte multe decoraţiuni. Vei observa că şi canapelele şi fotoliile din prima imagine din galeria foto sunt joase, întăresc ideea de a aşeza totul orizontal, au culori neutre, iar puţinele decoraţiuni sunt, de asemenea, în culori neutre.

 

Păstrează imaginea ferestrelor simplă şi camerele luminate.

 

Fie renunţi complet la accesorizarea ferestrelor (dacă amplasarea locuinţei tale îţi permite aşa ceva - foto 2), fie alegi accesorii simple pentru ferestrele tale: perdele din tavan până în podea, unicolore sau cu câteva modele dintr-o altă culoare în partea superioară a acestora, aşa cum vei vedea în prima şi în a treia imagine din galeria foto.

 

Mizează pe verticalitatea camerelor.

 

Ia în considerare decorarea cu modele verticale şi organizarea colecţiilor tale tot în stil vertical. De exemplu, într-o cameră poţi alege tapet cu linii verticale – modelele verticale pot fi şi pictate pe pereţi, dacă nu îţi place ideea de a avea tapet în casă.

 

În acelaşi timp, dacă îţi doreşti să îţi expui diferite colecţii pe rafturi, să alegi rafturi înguste şi dispuse tot pe verticală, unde să îţi aşezi lucrurile. Ideal ar fi ca acestea să fie etajere simple şi nu mini-dulapuri, aşa cum vei vedea în a cincea imagine din galeria foto pe care am încărcat-o mai sus pentru a ilustra mai bine sugestiile pe care le prezentăm în scris.

 

Ia în considerare şi liniile diagonale şi paralelele.

 

Ornamentele care pun în evidenţă faptul că încăperile amenajate au mai multe dimensiuni creează şi ele impresia unei camere mai înalte şi a unui tavan mai "îndepărtat". De aceea, liniile diagonale şi liniile sau modelele paralele vor ajuta la îmbogăţirea perceperii spaţiului decorat astfel.

 

Pentru a demonstra aceste afirmaţii am încărcat şi ultimele două imagini din galeria foto, căci adesea imaginile spun mai multe decât cuvintele scrise.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.27 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI