TIOR

Cum este o casa cu podele negre?

Cum crezi că ar fi să ai o casă cu podele negre? Totul depinde, bineînţeles, de felul cum o amenajezi mai departe. Trebuie să te pregăteşti pentru această variantă în cazul în care cumperi un apartament nou cu finisajele gata alese şi nu ai fonduri suficiente pentru a schimba imediat parchetul sau gresia în cazul în care acestea sunt negre şi ţi-ai dori să aibă orice altă culoare.

 

Foloseşte-o ca pe un accesoriu.

 

Imaginează-ţi că porţi un costum albastru intens şi îţi pui o pereche de cercei negri sau o cravată neagră. Acum priveşte la fel şi casa ta. Are podelele negre? Perfect! Acum rămâne doar să alegi costumul potrivit. Ce va fi? Un covor mare cu albastru? O canapea roşie ca focul? Un fotoliu de un portocaliu aprins? Cine va mai băga de seamă podeaua neagră?

 

Mizează pe frumuseţea naturalului.

 

De altfel, podelele negre sunt frumoase şi uşor de curăţat. Trebuie să le accepţi şi avantajele. Şi, dacă tot privim lucrurile pozitiv, poate că cel mai mare avantaj al podelelor negre este că, fiind dominate de o nonculoare, se potrivesc cu orice.

 

Prin urmare, poţi completa peisajul în cel mai natural mod cu putinţă: pereţi albi sau crem, accesorii şi piese de mic mobilier din fier şi mobilier din lemn, mai multe ghivece cu plante naturale...

 

Bucură-te de lumina naturală.

 

Lumina naturală este un prieten foarte important, pentru că poate şi să îţi împrospeteze toată camera, dar şi să înfrumuseţeze şi să potenţeze aspectul unei podele negre. Când într-o cameră este lumină, nici măcar negrul nu este la fel de apăsător! Optează pentru ferestre libere (fără perdele sau jaluzele) sau pentru accesorii transparente, subţiri, diafane: o perdea simplă din voal alb?

 

Trişează cu ajutorul covoarelor şi accesoriilor.

 

Negrul este o culoare foarte puternică şi, dacă simţi că te sufocă, nu trebuie să laşi această senzaţie să te copleşească. Există covoare şi mochete din atât de multe feluri, modele şi dimensiuni, încât chiar nu trebuie să îţi faci griji.

 

Iar dacă nu vrei podelele acoperite de textile (pentru că preferi să faci curat uşor sau pentru că ai impresia că în covoare se ascund miliarde de viruşi care se pregătesc să te atace – motivul nu contează cu adevărat), atunci înveseleşte-ţi şi energizează-ţi camera unde podelele sunt negre cu ajutorul accesoriilor monocromatice, dar cu nuanţe puternice.

 

Acceptă ajutorul combinaţiilor clasice.

 

Combinaţiile clasice nu se demodează niciodată. Am spus acest lucru şi ne-am asumat riscul peonasmului tocmai pentru a sublinia faptul că poţi miza oricând pe asocierea alb-negru pentru amenajările interioare, fără a pierde din farmecul încăperii amenajate, fără prea mult efort şi fără prea multă bătaie de cap. Evident, poţi „condimenta” spaţiul cu elemente aurii sau argintii, ori poate chiar cu o pată de culoare.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

907.34 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI