TIOR

Cum depozitezi totul in spatii inguste?

Spațiile înguste sunt dușmanul persoanelor cărora le place să păstreze sau să colecționeze tot felul de lucruri. Desigur, pentru orice există o soluție. Astăzi îți propunem să acorzi puțină atenție spațiilor de depozitare din apartamentul tău și să vezi cum le poți optimiza.

 

Mobilier îngust, dar bine compartimentat.

 

Dacă spațiul este limitat, atunci și mobilierul trebuie să fie la fel. În cazul meselor, scaunelor și canapelelor, este recomandat să fie din cele extensibile. Pentru dulapuri, în schimb, va trebui să faci mai multe măsurători și calcule și să vezi de cât spațiu de depozitare ai avea nevoie și de câte obiecte ar încăpea în diferitele tipuri de mobilier.

 

În cazul dulapurilor, șifonierelor și al comodelor, este recomandat să le alegi cât mai înalte și cât mai înguste. Totuși, înainte de a alege piesa de mobilier potrivită, va trebui să te gândești, orientativ, ce ai așeza acolo și dacă este suficient spațiul disponibil.

 

Găsește propriul stil de organizare a lucrurilor.

 

Unii oameni se descurcă mai bine cu sertare, alții mai bine cu rafturi și coșuri create prin propriiile talente. În funcție de propriile necesități și preferințe, personalizează-ți dulapurile și șifonierele prin compartimentarea optimă: rafturi de diferite înălțimi, un număr mai mic sau mai mare de sertare, spații pentru cutii cu diferite produse, spații pentru umerașe, rafturi speciale pentru încălțăminte și agățători speciale pentru genți, cravate, pălării și așa mai departe – știi tu mai bine ce ai de depozitat.

 

Sertare unde nici nu gândești.

 

Orice piesă de mobilier poate avea minimum un sertar încorporat: mesele, scaunele, comodele pentru televizor, paturile, noptierele – totul! Mai multe spații de depozitare înseamnă mai mult spațiu liber în restul casei și o mai bună organizarea a obiectelor personale.

 

Coșuri, cutii și pungi

 

Cutiile și pungile te vor ajuta să păstrezi totul cât mai bine organizat după categorii și frecvență de folosire. Coșuri, în special cele realizate din diferite împletituri sau cele confecționate din material textil au și rolul de depozitare, dar și un rol estetic. În plus, coșurile de acest fel le poți așeza oriunde: sub pat, în noptieră, în comodă, pe rafturi etc.

 

Nu-ți transforma locuința într-o groapă de gunoi.

 

Înțelegem că, din când în când, îți dorești să păstrezi diferite obiecte care ți-s dragi și pe care le asociezi cu amintiri plăcute. Totuși, trebuie să le triezi periodic: umblă prin toate cutiile și toate dulapurile în care ai lucruri depozitate și aruncă orice obiect care nu mai este util și pe care ai uitat de ce îl păstrezi. Va fi posibil să se umple rapid coșul, așa că pregătește-te riguros pentru mai multe drumuri la ghenă.

 

Aruncă tot ce nu îți place, tot ce este stricat, tot ce nu ai mai folosit de mai mult de un an. Aruncă tot ce nu îți amintești de unde este și tot ce păstrai pentru persoane care au dispărut din viața ta.

 

Dă mai departe diferite obiecte care nu sunt stricate: oferă-le cuiva care s-ar putea folosi de ele mai mult decât dulapul tău.

 

Sursa foto: houzz.com 

Credite BCR NEVOI PERSONALE
Elvila
TIOR

906.42 €/m²

ANSAMBLURI REZIDENȚIALE
Dezvoltator Imobiliar
CLĂDIRI DE BIROURI