Cum decorezi ferestre inalte?

15-08-2014 / Blog amenajari locuinte

Unele clădiri, în special cele vechi, sunt prevăzute cu ferestre foarte înalte. Cum ai putea decora astfel de ferestre pentru a crea un aspect plăcut? Aşa cum am punctat şi cu alte ocazii, în amenajările interioare detaliile contează foarte mult, aşa că şi accesoriile pe care le alegi pentru locuinţa ta trebuie alese cu multă grijă.

 

Modul în care decorezi ferestre depinde de forma şi dimensiunile ferestrelor, de stilul de amenajări interioare, dar şi de cât de multă lumină îţi doreşti să laşi să pătrundă în fiecare cameră.

 

Ferestre acoperite în întregime

 

În cazul în care îţi place să ai ori toată lumina soarelui înăutru, ori să nu pătrundă nicio rază solară, accesoriile pentru ferestre trebuie să poată acoperi în întregime ferestre, să pornească de sus (cât mai de sus) şi să poată fi date la o parte în întregime.

 

Accesorii secţionate

 

Dacă ferestrele sunt secţionate, atunci poate ar fi bine ca şi jaluzelele sau perdelele să fie secţionate şi divizate în funcţie de compartimentarea ferestrelor. Poţi alege şi jaluzele rulante, eventual din cele cauciucate, pentru ca lumina să pătrundă în camerele unde sunt folosite numai atât cât îţi doreşti. Eventual, vei putea crea diferite jocuri de lumină, aşa încât să evidenţiezi elementele decorative cele mai importante din fiecare cameră.

 

Ferestre libere

 

Întotdeauna poţi să nu foloseşti niciun fel de accesorii pentru ferestre, să laşi toată lumina din timpul zilei şi din timpul nopţii să se joace prin locuinţa ta. Această variantă ar fi o soluţie ideală pentru persoanele solare, care se trezesc odată cu soarele şi se bucură de fiecare rază, precum şi de jocul de nori, şi de scena plină de stele.

 

Dacă îţi doreşti să nu ornezi ferestrele cu nimic, dar nici să nu fie prea lumină în interiorul casei, poţi opta şi pentru ferestre fumurii, pentru a şi conserva intimitatea căminului tău.

 

O soluţie parţială

 

O variantă ar fi perdelele sau jaluzelele care nu acoperă decât jumătate din lungimea ferestrelor: partea de sus lăsată neacoperită, pentru ca lumina să poată pătrunde în cameră, dar jumătatea inferioară a ferestrelor acoperită, pentru ca razele soarelui să nu încălzească încăperea.

 

Strategii mixte

 

Poţi întotdeauna să combini tipurile de accesorii pentru ferestrele locuinţei tale, în special pentru cele din dormitoare şi cele din living: jaluzele şi perdele, perdele şi draperii, obloane şi perdea din mărgeluţe... orice crezi că se potriveşte în fiecare din camerele tale.

 

Direcţionarea atenţiei

 

Poţi alege perdele lungi pentru acoperirea ferestrelor, dar cu un anumit model care să atragă atenţia într-o anumită parte a camerei: fie lateral, fie sus de tot, fie în partea inferioară a acestora, aşa cum poţi vedea şi în ultimele imagini din galeria foto.

 

Sursa foto: houzz.com

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.