Cum asortam perdelele pentru un efect wow

28-07-2015 / Blog amenajari locuinte

Fie că îți dorești ca locuința ta să arate ca în paginile revistelor de amenajări interioare, fie că ți-ar plăcea să îți pui amprenta asupra decorațiunilor interioare, nu uita „să furi” câte puțin și din sfaturile specialiștilor.


Dacă alegi să fii chiar tu designerul locuinței tale, trebuie să înveți să decorezi cu stil, prin combinarea perfectă a pieselor de mobilier, atât cu nuanța covorului și cea a pereților, cât și cu cea a… perdelelor. Da, a perdelelor, căci la ele vom face referire în continuare.


Dacă jaluzelele ți se par prea rigide, obloanele nu răspund nevoilor tale, înseamnă că ceea ce căuți sunt, ai ghicit: perdelele. Crezi că s-au demodat? Nici vorbă. Mai mult decât atât, în ceea ce privește accesorizarea ferestrelor, sunt multe de spus, așa că-ți vom prezenta soluțiile noastre din diferite puncte de vedere ale asortării. În ziua de azi, magazinele ne oferă o gamă variată de perdele care poate contribui la creearea unui efect estetic de invidiat locuinței noastre, dacă, înainte de toate, vom răspunde la cateva întrebări.


Cum „asortăm” perdelele cu necesitatea noastră?


Având în vedere că perdelele pot îndeplini mai multe roluri, de la cel estetic, până la cel funcțional, trebuie să luăm în calcul necesitatea personală. Aceasta poate fi de a optura vederea vecinilor în încăperea respectivă, de a conferi o luminozitate aparte, de a aduce o notă veselă ambientului, de a completa cromatic și stilistic locuința. În acest sens, soluții eficiente pentru filtrarea căldurii și luminii exterioare sunt reprezentate de perdele din mătase, in sau pot fi, de asemenea, din texturi combinate de fibre naturale cu fibre sintetice. Însă draperiile vor fi cele care vor reține cel mai bine lumina și sunt recomandate să fie confecționate din țesături dense, dar nu neapărat închise la culoare.


Cum „asortăm” perdelele cu dimensiunea ferestrelor?


Asemenea celorlalte elemente care compun ambientul locuinței, ne dorim să încadrăm perfect perdelele în spațiul alocat și de aceea materialul utilizat la confecționarea perdelelor trebuie măsurat încât să realizeze o încadrare optimă între şina pe care sunt prinse şi podea. În acest sens, trebuie să avem în vedere faptul că materialul din care sunt confecționate perdelele și, implicit draperiile, vor influența tipul de galerie și sistemul de prindere pe care vom fi nevoiți să le alegem.


În cazul camerelor mici, recomandarea specialiștilor este de a crea un efect de încăpere înaltă și, totodată, spațioasă prin amplasarea perdelelor imediat de sub tavan. În schimb, camerele care prezintă un design cu mobilier masiv se asortează cu perdelele de o lungime până în podea.


Ce culoare să alegem? Dar imprimeu?


Fiecare încăpere se diferențiază prin specificul ei, iar perdelele trebuie să fie adaptate contextului. Ne dorim o alegere inspirată pentru interiorul căminului, așa că vom lua în calcul exigențele fiecărei încăperi.


Vom începe cu recomandarea de perdele cât mai simple și practice, eventual dintr-o singură nuanță, dar care să reflecte o culoare caldă. În acest sens, atmosfera creată se adaptează perfect biroului.


La polul opus se află perdelele cu imprimeuri jucăușe și confecționate din poliester care creează atmosfera perfectă într-o cameră de copii, și, spre bucuria părinților, materialul permite o curățare mai ușoară.


Locul de odihnă, dormitorul, necesită o atenție deosebită în alegerea materialelor care vor înfrumuseța ferestrele. Specialiștii recomandă perdele fine, dar menționează și utilitatea unei draperii opace, pentru a reține mai bine lumina și a ne oferi confortul de care avem nevoie.

 

Referitor la nuanțele perdelelor, culorile pereților, cât și a mobilierului te vor inspira, cu siguranță. Ferestrele unei bucătării încadrează cel mai bine perdele scurte, imprimate floral, cu dungi sau chiar uni, după preferință. De evitat sunt materialele pretențioase, recomandarea fiind pentru un material care presupune o curățare rapidă și ușoară.


Livingul sau camera al cărei prag este trecut cel mai des de către oaspeți presupune o atenție deosebită. În acest caz, specialiștii în amenajări interioare apelează la perdele dintr-o singură culoare, asortate cu draperii cu model. În ceea ce privește cromatica, pereții roz deschis, alături de un mobilier de culoarea lemnului de cireș sunt întregiți de perdele din gama pastel (roz, galben, portocaliu sau crem). În cazul în care îți dorești un contrast, poți opta pentru perdele cu broderii colorate sau uni (bleu, verde deschis).


În final, simple, colorate, imprimate, înflorate, ție care ți-au făcut cu ochiul?


Noi vă dorim spor la măsurat, la ales culori și imprimeuri, dar, mai ales, sperăm ca rezultatul final să creeze o atmosferă de vis locuinței tale.

 

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.